Misverstanden overschrijving

30-01-2016

"Ondanks hardnekkige geruchten kan er tijdens het seizoen géén overschrijving naar een andere vereniging plaats vinden, ook niet in de situatie waarin VVA'71 zich momenteel bevindt. Let wel: er kan best overschrijving worden aangevraagd, maar die wordt dan pas effectief m.i.v. het volgende seizoen 2016-2017! Bij een verhuizing naar buiten de regio kan hiervan ontheffing worden verleend. Ook E- en F-pupillen kunnen tussentijds naar een andere vereniging overstappen, of van een andere vereniging naar VVA'71. Overgang naar een andere vereniging wordt nimmer geaccordeerd indien er nog contributie betaald moet worden."

KNVB regels met betrekking tot digitale overschrijving Nationale jeugdleden amateurverenigingen:
Het digitaal overschrijven is ingebouwd in de Ledenbeheer-module in Sportlink Club. De speler die wil overschrijven naar een andere vereniging, gaat naar deze vereniging toe om zich aan te melden. Bij het aanmelden van deze speler wordt automatisch bepaald of, en zo ja welke overschrijvingsregels van toepassing zijn.

Blokkade
Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Op dit moment (tot het begin van de overschrijvingsperiode) is in principe alleen overschrijving mogelijk binnen de categorie-B. De betreffende speler moet dan hebben voldaan aan de financiële verplichtingen en worden afgemeld bij de oude vereniging. Deze overschrijving wordt dan direct goedgekeurd.
Als de oude vereniging niet akkoord is, omdat het lid bijvoorbeeld (nog) niet aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan of andere belangrijke redenen dan kan de vereniging dat via een blokkade in het systeem vastleggen.

Toelichting overzicht Overschrijvingsverzoeken
Bij een overschrijving zijn er drie partijen verantwoordelijk voor de verwerking van een overschrijving:

  • De nieuwe vereniging
  • De oude vereniging
  • De bond

Voordat de overschrijving doorgevoerd kan worden dient elke partij akkoord te zijn. In het overzicht Overschrijvingsverzoeken is de status van elke partij inzichtelijk.

Meer nieuws
Overzicht