Voorbeschouwing SO Soest - VVA Achterberg

31-08-2023

Zaterdag 2 september a.s. staat voor VVA Achterberg de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2023-2024 op het programma. Het gaat dan op bezoek bij SO Soest voor de 1e bekerwedstrijd.

SO Soest komt uit in de 2e klasse B van het zondagvoetbal, maar zal met ingang van het seizoen 2024/25 de overstap maken naar het zaterdagvoetbal. In een Bijzondere Algemene Ledenvergadering in juni jl. stemden de leden in om na 97 jaar zondagvoetbal de horizontale overstap te maken naar het zaterdagvoetbal. SO Soest speelt met 4 seniorenteams op zondag en daarnaast zijn er meer dan 50 jeugdteams en is er een G-elftal en meisjes- en vrouwenvoetbal. Met ruim 1.100 leden kunnen we spreken van een grote vereniging.

SO Soest is al jaren een stabiele factor in de zondag 2e klasse en kwam ook nog 3 jaar uit in de 1e klasse en wat jaren verder terug zelfs nog een aantal jaren in de hoofdklasse met bekende clubs als o.a. AFC, Elinkwijk, Argon en ADO’20. In het afgelopen seizoen eindigden ze tijdens de competitie in de grote middenmoot.

In de voorbereiding behalen ze tot nu toe wisselende resultaten. Afgelopen week werd er met forse cijfers verloren van Veensche Boys (7-2) en eerder werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Hees en met 3-1 gewonnen van vv. Woudenberg.

Na de oefenwedstrijd tegen AVW’66 en de deelname aan de Wageningen Cup en de CMC-Achterberg Cup zal het trainersduo Dik Peters van Ton/Jan Veldhuizen verder gaan bouwen en schaven aan het basiselftal van VVA Achterberg richting de eerste competitiewedstrijd. In de komende weken zijn daar nog een 4-tal wedstrijden voor, want naast de bekerwedstrijden tegen SVL (thuis op 9 sept.) en sv. Houten (uit op 16 sept.), staan er nog oefenwedstrijden gepland tegen Fortissimo (thuis op dinsdag 5 sept.) en ONA’53 (uit op dinsdag 19 sept.).

Voor komende zaterdag a.s. kan er gekozen worden uit een ruime selectie, want alleen de (langdurig) geblesseerde Marwin Looijen is niet beschikbaar van de 20 spelers en 3 keepers.

De wedstrijd SO Soest - VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Maarten Joel ter Velde uit Amsterdam.

Locatie: Sportpark “Bosstraat-Oost” te Soest.
Aanvang: 17.00 uur