Voorbeschouwing vv. Musketiers - VVA Achterberg

04-03-2022

Zaterdag 5 maart ’22 a.s. staat voor VVA Achterberg de derby tegen vv. Musketiers in Elst op het programma. Een topper in de 4de klasse I, want beide clubs staan op een gedeelde 2de plaats met 2 punten achterstand op koploper DEV Doorn. Het doelsaldo van VVA Achterberg (+25) is iets beter dan dat van Musketiers (+17).

vv. Musketiers draait ook dit seizoen weer bovenin mee in de 4de klasse I. De jonge talentvolle ploeg van trainer Teus Jacobs (die onlangs met 1 jaar bijtekende) heeft de ingezette lijn van het vorige seizoen ook dit seizoen moeiteloos doorgetrokken. De competitie werd gestart met een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen DEV Doorn. Daarna was er even een dipje met een 7-5 nederlaag bij Odijk, maar toen ging de machine draaien. Op de Grebbeberg werd Candia’66 met maar liefst 5-2 aan de zegekar gebonden, al verloor het daarna wel weer met 1-5 tegen ’t Goy. Wellicht zit er in deze jonge ploeg nog wat grilligheid, waarvan VVA Achterberg kan profiteren. Het team van vv. Musketiers houdt van frivool en aanvallend voetbal en heeft met Lars van Wolde (16 doelpunten en op dit moment regiotopscorer), Matthijs van Manen (7 doelpunten) en Marwan van Heugten (5 doelpunten) gemakkelijk scorende spelers en het heeft routinier Yat-Wing Law in de gelederen. Aan VVA Achterberg de schone taak om hier de juiste tactiek op los te laten. Een aderlating voor de Elstenaren is wel het moeten missen van hun aanvoerder Thomas Starrenburg. De centrale middenvelder is onlangs voor zijn studie voor een aantal maanden vertrokken naar het Italiaanse Bologna. Bij de Elsterse formatie komen we de oud-VVA’ers Yat-Wing Law en Marwan van Heugten tegen en zij zullen er op gebrand zijn om een goed resultaat tegen VVA Achterberg te behalen.

VVA Achterberg behaalde uit de laatste 2 wedstrijden 6 punten en kreeg geen doelpunt tegen en dat schept vertrouwen. In beide wedstrijden was er een leger aan spelers niet inzetbaar, maar zaterdag a.s. heeft trainer Dennis Koorn weer voldoende spelers om uit te kiezen. Al was het voetbal allemaal nog niet even geweldig, organisatorisch stond het goed en er werden nauwelijks kansen weggegeven. Als het aanvalsspel ook weer wat beter wil vlotten, dan is VVA Achterberg zeker een geduchte concurrent voor de titel. De wedstrijd van komende zaterdag is voor beide teams belangrijk om in het spoor te blijven van koploper DEV Doorn, maar ook om in de race te blijven voor de 2de periode.

In de afgelopen 5 seizoenen kwamen Musketiers en VVA Achterberg elkaar 7x tegen in competitieverband. Er was 5x winst voor VVA Achterberg en er werd 2x gelijkgespeeld. In deze wedstrijden wist VVA Achterberg 19 doelpunten te scoren en Musketiers wist 5x het net te vinden. De laatste wedstrijd tussen beide clubs dateert alweer van 30 november 2019 toen VVA Achterberg met 1-0 te sterk was en Wesley van Beijnum zich tot matchwinnaar mocht kronen. De terugwedstrijd werd niet gespeeld, omdat de competitie afgebroken werd wegens Corona. Het afgelopen seizoen werd de competitie al na 4 wedstrijden afgebroken en waren beide teams nog niet tegen elkaar uitgekomen.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidrechter Dhr. V.J. Koning.

Locatie: Sportpark “Elst”.

Aanvang: 14.30 uur
Meer nieuws Overzicht