Derde speelronde Hoofdklasse A

21-09-2015

In de hoofdklasse A blijven ODIN’59 en Swift winnen. Beide ploegen hebben met een overtuigend doelsaldo 9 punten uit 3 wedstrijden. Jaap Smeeing van Swift is met 4 treffers momenteel topscorer in de zaterdag hoofdklasse A.

De meest verrassende uitslag van dit weekend was de overtuigende 0-3 winst van debutant SVL bij Bennekom met een openingstreffer van oud VVA’71 speler Willem Baaij die een vrije trap prachtig binnen schoot. Bij Bennekom kreeg verdediger Laurens Rijnbeek een rode kaart. Bij NSC Nijkerk tegen Swift was er een hele snelle rode kaart. Al na 1 minuut was er rood voor Jordan Kemp waarna Swift onmiddellijk uit de toegekende vrije trap scoorde. De eindstand werd 0-3 in het voordeel van de Amsterdamse club. Bij het doelpuntloze gelijkspel van Eemdijk en Achilles Veen viel eveneens een rode kaart. Eemdijk speler Argjend Selimi moest voortijdig vertrekken en Achilles Veen miste in deze wedstrijd nog een strafschop. Opvallend is dat Eemdijk samen met Swift de enige ploeg is die na 3 wedstrijden nog geen tegentreffers heeft. Bij Eemdijk heeft de ledenvergadering onlangs besloten dat maximaal vijf spelers van buiten Bunschoten Spakenburg van de A-selectie deel mogen uitmaken. Sparta Nijkerk werd in Heemskerk door een overtuigend ODIN’59 van de (kunstgras)mat geblazen. Het werd maar liefst 5-1 na een 3-0 ruststand. Het uit de topklasse gedegradeerde Sparta Nijkerk heeft de zaken duidelijk nog niet op orde en ongetwijfeld zullen de nodige praatsessies deze dagen plaats vinden op de Ebbenhorst. Volgens RTV Utrecht is Sparta Nijkerk trainer Simon Quaali in beeld om bij Magreb’90 in te stappen na het onmiddellijke opstappen van trainer Frans Schuitemaker bij de Utrechtse zondagtopklasser. Het zou zo maar kunnen gebeuren. Intussen heeft Frans Schuitemaker per 1 oktober alweer een nieuwe club door als trainer aan de slag te gaan bij eersteklasser Geinoord. Promotiekandidaat DOVO verloor voor de tweede keer op rij met 1-0. Nu troefde Huizen, dat na de forse nederlaag tegen LRC Leerdam wat recht te zetten had, de Veenendalers in eigen huis af door een doelpunt van oud-DOVO speler Guido de Graaf. DOVO komt deze week voor de KNVB beker nog in actie tegen Willem II. Ajax won, zoals verwacht, thuis op de Toekomst van SDC Putten (2-1). Na een 1-0 ruststand scoorden beide ploegen in de slotfase nog een keer. Voor het wedstrijdverslag op de website van LRC Leerdam van de wedstrijd tussen LRC Leerdam en VVA’71 ga naar: http://www.vvlrc.nl/index.php/2015-06-20-11-05-24/wedstrijdverslagen/235-overwinning-en-de-derde-plaats

“Over de grenzen

Wat de Achterbergse spelers in ‘buitenlandse dienst’ betreft speelde Nico van Laar met Scherpenzeel gelijk tegen FC Almere. De Scherpenzeelse ploeg staat in de tweede klasse op de achtste plek. In de derde klasse werd Dodewaard met Hans van Wijk op doel weggevaagd door Redichem (0-5). De Betuwse club is hekkensluiter met 0 punten uit 3 wedstrijden. In de vierde klasse behaalde Musketiers met een scorende Thijs Elenbaars in de gelederen de eerste overwinning van dit seizoen bij SVMM (2-3).