VVA Achterberg wint met 3-0 van SVF

20-02-2022

Zaterdag 19 februari ’22 hervatte VVA Achterberg de competitie met een thuiswedstrijd tegen SVF uit Cothen. Eindelijk mocht er weer in competitieverband gespeeld worden. De laatste wedstrijd in de competitie werd op zaterdag 27 november ’21 gespeeld tegen ’t Goy. VVA Achterberg wist bij de herstart van de competitie een gemakkelijke 3-0 overwinning te behalen op de tegenstander uit Cothen.

Maar liefst 8 spelers ontbraken om diverse redenen op het wedstrijdformulier, maar desondanks kon trainer Dennis Koorn een representatief elftal op de been brengen. Rasechte Achterberger Nico van Laar maakte zijn rentree in een officiële wedstrijd en Mark van Ruiswijk zag zijn goede voorbereiding beloond worden met een basisplek.

Na de aftrap van pupil van de week Dave ter Haar (een talentvolle speler van JO10-1), die een paar spelers van SVF ‘in de luren’ wist te leggen en fraai scoorde, kon VVA Achterberg aan de strijd met SVF beginnen. Trainer Koorn had in de wedstrijdbespreking er op gehamerd om vanaf het begin bij de les te zijn en fel te starten, zodat de tegenstander in de gaten zou hebben, dat er vandaag niets te halen zou zijn in Achterberg. Verder was het belangrijk om rekening te houden met de wind, want die kon nog weleens van invloed zijn op het spel.

VVA Achterberg had de gehele wedstrijd een behoorlijk veldoverwicht en wist geregeld gevaarlijk voor het doel van SVF te komen. In de 12de minuut poeierde aanvoerder Wesley van Merkestein een vrije trap tegen de lat, maar toch duurde het tot de 26ste minuut voordat de ploeg op voorspong kwam. Het was diezelfde Wesley van Merkestein die de 1-0 op het scorebord liet aantekenen door een prima voorzet van Wesley van Beijnum binnen te schieten. VVA Achterberg speelde het spel goed tegen SVF. Liet de bal snel rondgaan en bleef uit de duels met de Cothenaren, want de kracht van SVF is met veel inzet en strijd de duels zoeken. Eigenlijk vergat VVA Achterberg in de 1ste helft verder door te drukken. SVF kwam nauwelijks voor het doel van Wilco Verwoerd en zo brak er met een 1-0 voorsprong de theepauze aan.

In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet en binnen 6 minuten na rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In de 51ste minuut bracht Wesley van Beijnum de stand op 2-0. De tot “Man of the Match” gekroonde aanvaller speelde een goede wedstrijd, maar had geluk dat de keeper bij zijn schot er niet zo goed uitzag. Nog geen 10 minuten later bracht Jorn Hiensch de stand op 3-0 door een assist van Mark van Ruiswijk op fraaie af te ronden. In het laatste half uur verzuimden de Achterbergers de score verder uit te bouwen, want er werden een flink aantal kansen om zeep geholpen. Ook SVF kreeg nog een aantal kansen, maar met een paar goede reddingen hield Wilco Verwoerd zijn doel schoon.

Na 93 minuten vond de prima leidende scheidsrechter Debipersad het welletjes en floot hij de wedstrijd af. Tevredenheid was er bij de Achterbergers over de overwinning, maar er is nog wel werk aan de winkel de komende weken om in topvorm te raken.

Opstelling VVA Achterberg: Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (77e Maik Veenendaal), Nico van Laar (67e Gijs van Roekel), Wesley Rocourt, Melchior Onderstal (81e Patrick van der Laan), Mark van Ruiswijk, Bart Prins, Jorn Hiensch, Ilias Abba, Wesley van Merkestein en Wesley van Beijnum.

5. Odijk 9-17

Zaterdag 26 februari ’22 gaat VVA Achterberg op bezoek bij vv. Schalkwijk. De wedstrijd op sportpark Blokhoven kent een aanvangstijd van 14.00 uur.