VVA wint met 6-1 van SVMM

04-10-2020

Voetballen op een leeg Sportpark De Meent is niet raar. Toch waren er buiten de hekken supporters die voor een beetje sfeer zorgden. Het was een prima wedstrijd van de Achterbergers die eindigde in een 6-1 overwinning. Dit was een geflatteerde overwinning, de score had hoger kunnen en moeten uitvallen.

VVA startte zonder de geblesseerde Bart Prins, Kevin van Offeren was weer terug op de bank en zou invallen. VVA begon uitstekend aan de wedstrijd. Het liet de val in een hoog tempo rondgaan en had veel diepte in het spel. Dit resulteerde in de eerste minuten al in twee 100% kansen voor Dwight Keeldar en Wesley van Merkenstein. Beide keren redde doelman Bekker prima. Dezelfde Wesley van Merkenstein was in de 10e minuut wel succesvol met een prima actie vanaf rechts. Twee minuten later scoorde Wesley van Beynum de 2-0 met een harde knal in de korte hoek. Hier zag doelman Bekker er minder goed uit. VVA bleef in een hoog tempo spelen, creƫerde kansen, maar kwam niet meer tot scoren voor de rust.

Na rust was het wel direct raak. Het was opnieuw Wesley van Beynum die schitterend de 3-0 binnenschoot. Vanuit een verdiende strafschop scoorde Wesley Rocourt de 4-0. Het was Wesley van Beynum die eenvoudig de 5-0 en zijn derde scoorde op goed aangeven van Dwight Keeldar. In de laatste 20 minuten vond VVA het wel prima allemaal. In de regen daalde het niveau van de wedstrijd en kreeg SVMM zelfs een paar kansjes. Na een onnodige fout van Wesley Rocourt scoorde Martijn Sybesma de eerste tegentreffer voor de Achterbergers in deze competitie. Het slotakkoord was voor VVA. Linkerverdediger Tim van Ginkel scoorde vlak voor tijd de 6-1.

Een prima wedstrijd voor de Achterbergers. In een hoog tempo werden tegen een voetballende ploeg als SVMM uitstekend de ruimtes benut en veel kansen gecreƫerd. De verdediging staat goed, de snelle aanvallers van VVA hebben veel diepgang en het sterke middenveld houdt de ruimtes klein. Daarbij heeft het team veel scorend vermogen. VVA is klaar voor de derby tegen Candia, samen met VVA favoriet in de 4e klasse I.

De wedstrijd op de Grebbeberg zal komende week wederom zonder publiek worden gespeeld. Aanvang 15:00 uur.