VVA Achterberg verliest van zichzelf

01-05-2022

Zaterdag 30 april jl. stond de voor VVA Achterberg altijd lastige uitwedstrijd tegen SV Panter op het programma. Slecht veld, veel strijd, passie en onverzettelijkheid waren de ingrediënten van de afgelopen jaren bij SV Panter en dat was dit keer niet anders. Toch verloor VVA Achterberg niet van de tegenstander, maar veel meer van zichzelf en zo kwam er een einde aan een serie waarin het 34 wedstrijden lang ongeslagen was in competitieverband. De laatste verliespartij was op zaterdag 26 oktober 2019 tegen Patria met 1-0.

Droomstart
VVA Achterberg kende de start die ze wensten, want na 3 minuten spelen zorgde Wesley van Merkestein voor de 0-1. Daarna was er nog een uitgelezen mogelijkheid om de stand naar 0-2 te tillen, maar die kans werd gemist.Na de goede beginfase werd het spel van VVA Achterberg alleen maar minder. Het was onrustig en slordig aan de bal, er werden verkeerde keuzes gemaakt in balbezit en de veldbezetting klopte niet meer. Men kwam teveel in de duels met spelers van SV Panter en daar ligt juist hun kracht. Kort voor rust kreeg VVA Achterberg het deksel op de neus toen SV Panter in een paar minuten tijd via Stef van de Haar en Reggi van de Heuvel op een 2-1 voorsprong kwam.

Onmachtig
In de tweede helft trok VVA Achterberg voortdurend richting het doel van SV Panter, maar het was onmachtig om tot scoren te komen. Er waren voldoende mogelijkheden maar de scherpte ontbrak, of er zat telkens een voet of been van een Panter-speler tussen of keeper Dennis Diepeveen bracht redding of de bal belande op de paal of de lat. De teleurstelling was groot na afloop bij de spelers en de staf, maar volgende week staat er weer een nieuwe derby op het programma en kunnen de spelers zich revancheren van deze slechte wedstrijd.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (46e Ivo van Ginkel, Nico van Laar, Patrick van der Laan, Melchior Onderstal, Mark van Ruiswijk (83e Sven van den Brink), Ilias Abba, Gijs van Roekel, Wesley van Beijnum, Rick Degenaar en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 7 mei ’22 staat de derby tegen Candia’66 op het programma. Deze wedstrijd op sportpark “De Meent” begint 14.30 uur.