Eerste elftal na mooie winst naar tweede plaats op ranglijst

07-03-2015

Door een mooie, ruime 4-0 overwinning op FC Breukelen heeft het eerste elftal goede zaken gedaan op de ranglijst. De nummers twee en drie (Achilles Veen en SteDoCo) verloren allebei waardoor de ploeg van trainer Johan de Man naar de 2e plek van de ranglijst klimt.
De heenwedstrijd in Breukelen eindigde destijds in een 0-1 winst voor de Achterbergers na een prima gespeelde wedstrijd. Om mee te blijven doen in de top van het klassement was nu op sportpark De Meent winst noodzakelijk tegen de nummer 8 van de ranglijst die weliswaar klassentopscorer Daniel Kops (14 treffers) in hun midden hebben maar ook in deze competitie al de nodige tegentreffers moeten incasseren.
Bij VVA’71 begon de nog niet volledig fitte Anouar Tmim op de bank waardoor Yannis Karafillakis opnieuw een basisplaats had. Rogier Gerritsen speelde hierdoor op de positie van Anouar Tmim wat deze wedstrijd meer dan goed zou uitpakken.
Dat VVA’71 een grote overwinning zou gaan behalen zag er zeker in de beginfase niet naar uit. De wedstrijd ging in eerste instantie redelijk gelijk op en voor beide ploegen waren er scoringsmogelijkheden. Toch was het de thuisclub dat in de 15e minuut de leiding nam toen Rogier Gerritsen een vrije bal prima binnenschoot. Na een half uur viel de tweede Achterbergse treffer te noteren. Ruben Rip rondde een goede loopactie af met een prima voorzet waarna Denny van Loen zijn inzet gekeerd zag door de FC Breukelen goalie. De attent meegelopen Rogier Gerritsen kon de terugkerende bal vervolgens eenvoudig binnen schieten. De gasten uit Breukelen dachten bij een 2-0 achterstand nog wel een strafschop te krijgen maar scheidsrechter Elissen besliste anders. Op slag van rust tekende opnieuw Rogier Gerritsen met een gericht schot voor een treffer waardoor de middenvelder een zuivere hattrick opeiste. Met de stand van 3-0 brak de rust aan. Om terug in de wedstrijd te komen moest FC Breukelen proberen snel na rust de aansluitingstreffer te scoren. Echter, Rogier Gerritsen dacht hier anders over door in de 52e minuut de bal in het FC Breukelen doel te glijden. Daarmee zijn vierde treffer en de 4-0 scorend, en de wedstrijd definitief op slot doend. VVA’71 verslapte daarna en FC Breukelen probeerde nog wel de bakens te verzetten maar echt veel gebeurde daarna niet meer. Dat Rogier Gerritsen vlak na zijn vierde doelpunt met een hamstringblessure moest uitvallen was een aderlating voor VVA’71 en deze middag misschien maar goed voor de gasten. Noemenswaardig hoogtepunt was in het laatste deel van de wedstrijd nog een katachtige redding van doelman Jaimy Schaap die een FC Breukelen inzet uit de kruising ranselde.

VVA’71 – FC Breukelen 4-0 (rust 3-0). Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Yannis Karafillakis, Christy Bonevacia (Nico van Laar), Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen (Anouar Tmim), Denny van Loen, Ruben Rip (Khalid Marbouh).

De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 21 maart als de uitwedstrijd in Opheusden tegen DFS op het programma staat.

Lees HIER het verslag in de Rhenense Betuwse Courant.