Winst voor VVA'71 in 1e bekerwedstrijd

23-08-2015

Zaterdag 22 augustus jl. speelde VVA’71 haar eerste bekerwedstrijd tegen rksv Wittenhorst in het Limburgse Horst. Vanwege een groot jeugdtoernooi bij Wittenhorst was de aanvangstijd verplaatst en zo werd er om 19.00 uur afgetrapt op het mooie sportpark “Ter Horst”, waar FC Porto onlangs nog een trainingskamp belegde.
Bij VVA’71 ontbraken een aantal spelers nog door vakantie (Anouar Tmim), werk (Koen Oost en Gino Mommers) en blessures (Derek de Bruijn en Roy Versluis).
In het begin was het wat aftasten en leek VVA’71 wat zoekende naar de openingen. rksv Wittenhorst toonde veel werklust, inzet en strijd en wilde het VVA’71 deze wedstrijd moeilijk gaan maken. Het kwam ook op een 1-0 voorspong, waarbij duidelijk sprake was van buitenspel, maar scheidsrechter Visser had geen oren voor de protesten en keurde het doelpunt goed. VVA’71 had even tijd nodig om weer op te krabbelen, maar kwam op gelijke hoogte door een mooie schuiver van Jos van Roekel. Voor rust had VVA’71 de score moeten verhogen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Na rust tapte VVA’71 uit een ander vaatje en liet het soms mooi combinatievoetbal zien. Uit een fantastische aanval scoorde Ruben Rip 1-2 en later leverde Lennard van den Brink een puntgave voorzet af op het hoofd van Jos van Roekel die snoeihard bij de 1e paal inknikte: 1-3. rksv Wittenhorst kwam er niet meer aan te pas en werd door het goede positiespel van VVA’71 uit elkaar gespeeld. Ruben Rip wist na goed voorbereidend werk van Mourad Marbouh de stand op 1-4 te brengen, terwijl Christy Bonevacia dor het verzilveren van een strafschop de eindstand op 1-5 bracht.Trainer/coach Johan de Man was in zijn nopjes met het vertoonde spel in de 2e helft. Dinsdag 25 augustus a.s. staat de volgende bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan sv. DFS uit Opheusden. De wedstrijd begint om 20.00 uur op sportpak “De Meent” in Achterberg. Toegang is gratis.