Gevoelige nederlaag voor VVA Achterberg

18-04-2023

Zaterdag 15 april ’23 leed VVA Achterberg een gevoelige 2-1 nederlaag bij SKV en zag het de koppositie weer overgenomen worden door het Arnhemse ESA. VVA Achterberg liet zich de kaas van het brood eten in Wageningen en liet, in ieder geval in de eerste helft, geen moment zien waarom het koploper was.

Met Rick Degenaar weer bij de wedstrijdselectie, maar wel startend vanaf de bank begon VVA Achterberg slecht aan de wedstrijd al had Wesley van Beijnum in de eerste minuut al meteen een goede actie, maar dat leidde niet tot een grote kans. Na deze eerste plaagstoot, was het SKV dat de wedstrijd bepaalde en verzuimde VVA Achterberg om te voetballen. De afstanden tussen de linies waren te groot, duels werden niet aangegaan of verloren, de organisatie stond niet goed en VVA Achterberg werd afgetroefd op felheid. Uit niets bleek, dat de koploper ten koste van alles de 1e plaats op de ranglijst wilde behouden.

In de 12e minuut kwam SKV op een 1-0 voorsprong. Uit een goed genomen hoekschop kon Niek van Steenbergen ongehinderd de bal achter doelman Wilco Verwoerd koppen. In de 29e minuut legde scheidsrechter Reinders de bal op de stip voor SKV. Eerst liet hij doorspelen na een overtreding op Koen Douglas, waarna de bal terecht kwam bij Bart Silvius, die de bal over het doel schoot en vervolgens floot hij toch nog voor een strafschop. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Bart Silvius. Net voor rust verzuimde scheidsrechter Reinders de bal op de stip te leggen voor VVA Achterberg. Een corner van Wesley van Beijnum werd bij de eerste paal met de vuist weggewerkt door Lukas Wilgenhof, maar hoewel de scheidsrechter er bovenop stond, weigerde hij een strafschop te geven.

Tijdens de rust besloot trainer Dennis Koorn om meer aanvallend vermogen in te brengen en wat meer power op het middenveld te krijgen. Dit had duidelijk effect, want in de tweede helft zagen we een strijdend VVA Achterberg. In de 63e minuut werd Rick Degenaar binnen de lijnen gebracht en nog geen 7 minuten later verkleinde hij de achterstand door een vrije trap achter keeper Dennis van den Berg te schieten. VVA Achterberg bleef druk uitoefenen op het doel van SKV, maar moest wel oppassen voor de counters van SKV. VVA Achterberg kreeg talloze hoekschoppen, maar wist niet meer te scoren, zodat er zonder punten teruggekeerd werd naar Achterberg. ESA wist in blessuretijd bij Veenendaal nog de 2-2 gelijkmaker te scoren en voert opnieuw de ranglijst aan, omdat het een iets beter doelsaldo heeft. Zowel ESA (doelsaldo +20) als VVA Achterberg (doelsaldo +16) hebben 38 punten.