Voorbeschouwing VVA Achterberg – SVL Langbroek

07-09-2023

Zaterdag 9 september a.s. staat voor VVA Achterberg de tweede wedstrijd in de KNVB bekercompetitie op het programma en treft het 1e klasser SVL uit Langbroek. VVA Achterberg verloor vorige week onnodig met 3-2 bij SO Soest, terwijl SVL in een thuiswedstrijd met 3-0 won van sv. Houten.

Het Langbroekse SVL wordt getraind door Habib al Moshinawi. Habib is een ‘geliefd’ oud-speler van VVA’71 waar hij een aantal seizoenen deel uitmaakte van de A-selectie. Ook de spelers Selcuk Albayrak en Willem Baaij hebben een verleden als oud-speler van VVA’71.

SVL speelt al een jaar of 12 in de 1e klasse, met tussendoor een uitstapje naar de Hoofdklasse. Men kan dus spreken van een stabiele 1e klasser. SVL en VVA hebben met elkaar gemeen, dat ze beiden een gezellige dorpsclub zijn, maar waar bij VVA alleen voetbal gespeeld wordt, beschikt SVL ook over de afdelingen tennis, volleybal en gymnastiek. Als thuisbasis beschikt SVL over een fraaie accommodatie op sportpark “Oranjehof”.

Afgelopen dinsdag speelde VVA op sportpark “De Meent” een oefenwedstrijd tegen 3e klasser Fortissimo (3-1 winst) en kregen bijna alle spelers weer speeltijd. De spelers worden steeds fitter en de contouren van het elftal worden steeds beter zichtbaar en zo wordt er toegewerkt naar de competitiestart van zaterdag 23 september a.s. (uitwedstrijd bij CJVV in Amersfoort).

Voor komende zaterdag a.s. kan er wederom gekozen worden uit een ruime selectie, want alleen de (langdurig) geblesseerde Marwin Looijen is niet beschikbaar van de 20 spelers en 3 keepers.

De wedstrijd VVA Achterberg – SVL Langbroek staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Roelof Luinge uit Bussum.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur


Meer nieuws
Overzicht