VVA wint waterballet in Odijk

01-10-2019

In Odijk speelde VVA Achterberg de tweede competitiewedstrijd tegen SV Odijk. De ploeg die afgelopen juni nog tegenstander was van VVA in de nacompetitie, een sterke tegenstander dus.

Op de nieuwe grasmat van Odijk ging net voor de aftrap de hemelpoorten open en stond alles binnen enkele minuten volledig blank. Er werd toch afgetrapt, hoewel voetbal vrijwel onmogelijk was. Door de plassen op het veld rolde de bal niet meer, toch ging de wedstrijd verder. VVA ging het best met de omstandigheden om en was oppermachtig in de 1e helft. In de 14e minuut tikte Simon Brouwer de 0-1 binnen, waarna Mike Molenaar in de 28e en 33e minuut twee keer koelbloedig binnenschoot. De ruststand was 0-3 en had nog groter uit kunnen vallen als de omstandigheden beter waren geweest.

Na rust was hey veld iets beter en geloofde Odijk er nog, VVA begon te slap. Direct na rust viel de 1-3 en leek het nog spannend te worden. De Achterbergers scoorden via Kevin van Offeren al snel de 1-4. Toen Wesley van Merkenstein in de 65e minuut ook nog de 1-5 binnenschoot was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Toch was de slotfase nog hectisch. Eerst scoorde Odijk de 2-5 in de 75e minuut. Vervolgens was er in de 85e minuut een rode kaart voor VVA doelman Wilco Verwoerd. Een aanvaller van Odijk liep door op Wilco Verwoerd, en de scheidsrechter gaf een vrije trap voor de keeper. Bij het pakken van de bal was er schermutseling waarbij de aanvaller een slaande beweging maakte en Wilco reageerde met een trappende beweging. Dit werd geconstateerd door de scheidsrechter die gelijk rood trok en een strafschop gaf. Er ontstond een discussie, enerzijds omdat de slaande beweging van de aanvaller niet was gezien en dus niet gestraft. Anderzijds was er al een vrije trap gegeven voor VVA en kon er geen strafschop worden gegeven. Het duurde allemaal even, maar uiteindelijk herzag de scheids zijn beslissing en gaf de vrije trap voor VVA.

Omdat VVA al drie keer had gewisseld ging aanvoerder Wesley van Merkenstein op doel, wat hij prima deed. Het bleef bij 2-5 en de drie punten mee naar Achterberg.

Komende week staat er weer een pittige uitwedstrijd voor VVA Achterberg op het programma. Uit bij het gedegradeerde DEV uit Doorn. Aanvang 15:00 uur.