VVA’71 wint opnieuw van DOVO

01-11-2015

Opnieuw heeft VVA’71 de regioderby in Achterberg tegen DOVO gewonnen. In een meer spannende dan goede wedstrijd was VVA’71 met 1-0 te sterk en kon Derek de Bruijn zich de matchwinner noemen. Zo langzamerhand lijkt VVA’71 in de Achterbergse binnenlanden een ware ‘angstgegner’ voor DOVO te worden.

De voetbalomstandigheden waren aanwezig om er een mooie voetbalwedstrijd van te maken. Prachtig herfstweer, ca. 900 toeschouwers, 2 gemotiveerde teams en een goede sfeer. Iedereen ging er eens goed voor staan of zitten om naar het regiospektakel tussen Achterberg en Veenendaal te kijken, want regioderby’s zijn wedstrijden op zich en brengen veelal spektakel met zich mee.
In de eerste helft was er weinig spektakel. VVA’71 liet DOVO het spel maken en probeerde zelf toe te slaan in de omschakeling. Echte kansen werden er echter niet gecreëerd, omdat van beide kanten de voorwaartsen nog niet echt in het spel voorkwamen. Meer dan wat halve kansjes waren er niet in de tegenvallende eerste helft waar beide teams grossierden in veel balverlies. DOVO had een optisch veldoverwicht, maar er zat ook onzekerheid en twijfel in de ploeg waardoor het niet bij machte was om het verschil te maken.
In de 2e helft ontspon zich een uitermate spannende wedstrijd. DOVO kwam goed uit de kleedkamer en had kansen om de score te openen, maar VVA’71-doelman Dennis Vinken wist met een aantal knappe reddingen zijn doel schoon te houden. Ook VVA’71 kroop meer uit haar schulp en zo kwamen er ook kansen. Ruben Rip dook op voor DOVO-goalie Prinssen, maar zijn lob verdween naast het doel. Even later was er nog een kans voor Javier Martina, maar zijn schot ging net over het doel. VVA’71 rook dat er meer in zat dan een gelijkspel en werd sterker. Dit resulteerde in de 69e minuut tot de 1-0. Door goed storend werk op het middenveld kwam de bal bij Javier Martina terecht. Javier ging goed door op de rechterflank en bezorgde de bal bij de geheel vrijstaande Derek de Bruijn, die de bal simpel kon binnen tikken.
Met nog 20 minuten op de klok ging DOVO aanvallend wisselen en bracht met Remy Raterink en Bas Ent meer lengte in de ploeg. De voor de dug-out ijsberende Jans Kraaij Jr. spoorde zijn manschappen naar voren en veelvuldig werd de bal in het 16-metergebied van VVA’71 gepompt, maar dit leverde nauwelijks kansen op. VVA’71 was nog het gevaarlijkst via een inzet van Ruben Rip, na wederom een goede voorzet van Javier Martina, maar de bal ging maar net naast.Je zag het geloof bij DOVO wegebben, terwijl VVA’71 steeds meer uitstraalde de voorsprong niet meer uit handen te willen geven. Na 93 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Bronsvoort voor het einde van de wedstrijd en barste er een vreugde explosie los bij spelers, staf en supporters van VVA’71, want wederom versloeg het kleine Achterbergse VVA’71 de grote buurman uit Veenendaal.
Door deze 1-0 overwinning stijgt VVA’71 naar de 10e plek op de ranglijst. Het heeft nu 10 punten en heeft aansluiting gevonden met de grote subtop. Volgende week staat de volgende derby op het programma. Dan wordt er om 15.00 uur afgetrapt in en tegen Bennekom.

VVA ’71: Dennis Vinken; Roy Versluis ©, Jos Henken, Koen Oost, Mourad Marbouh; Christy Bonevacia, Wouter van der Molen, Anouar Tmim (72. Lennard van den Brink); Javier Martina, Ruben Rip (78. Jos van Roekel), Derek de Bruijn (78. Anass Lahnine)

DOVO: Bodhi Prinssen; Enrico Patrick, Bas Mooij, Adil Mahdadi, Ariën Bakkenes; Arjan Goorman, Bart van Brakel (70. Remy Raterink), Roy Bakkenes ©, Leon Toonen; Jan Struijk (77. Bas Ent), Joshua Patrick