Voorbeschouwing VVA'71-DOVO

29-10-2015

Zaterdag staat de wedstrijd VVA’71 – DOVO op het programma. Een mooie streekderby waar supporters van beide clubs al een aantal weken naar uitzien.
VVA’71 en DOVO zijn de nummers 11 en 5 op de ranglijst en voor beide ploegen is winst noodzakelijk zaterdag. VVA’71 heeft de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven en DOVO wil in het spoor van de koploper blijven. De ambities bij onze gasten uit Veenendaal zijn duidelijk. Zij doen er alles aan om promotie naar de Topklasse te bereiken. Vorig seizoen slaagde deze missie bijna, maar moest men in de halve finale van de nacompetitie het hoofd buigen voor hsv Hoek. Promotie moet dan dit seizoen gaan gebeuren en daartoe werden er opnieuw een aantal versterkingen naar de rooie kant van het Panhuis gehaald. De resultaten tot nu toe zijn niet bevredigend: 4x winst en 3x verlies en dus behaalden ze 12 punten. Vorige week versloeg DOVO stadgenoot VRC met 2-0 in de 1e ronde van de districtsbeker.VVA’71 wist een goed vervolg te geven aan het 1-1 gelijkspel tegen koploper ODIN’59. In de daaropvolgende wedstrijd in Nijkerk tegen NSC werd een 1-3 overwinning geboekt en afgelopen zaterdag werd voor de districtsbeker met 7-0 gewonnen van HDS uit Leersum. Het lijkt erop dat trainer Johan de Man de juiste formatie heeft gevonden en de juiste tactiek, zodat stilaan de weg naar boven ingezet kan worden. Vandaag kan er een mooi vervolg gegeven worden aan de resultaten van de afgelopen weken door winst op onze gasten uit Veenendaal. Hierdoor wordt de achterstand op DOVO verkleind naar 2 punten en haakt men weer aan bij de grote middenmoot. Voor beide clubs is het dus noodzakelijk om een goed resultaat te boeken. De derby’s tussen VVA’71 en DOVO staan altijd garant voor spektakel en dat zal zaterdag niet anders zijn.Kortom volop ingrediënten aanwezig om een mooie pot voetbal tegemoet te zien, waarin strijdlust, karakter en de wil om te winnen weleens belangrijker kunnen zijn dan technisch en verzorgd spel.
Deze wedstrijd staat onder leiding van een topscheidsrechter in het amateurvoetbal, nl. Dhr. W.H. Bronsvoort uit Deventer.
Van Verseveld Infra uit Elst is wedstrijdsponsor en Steenhandel Henken uit Veenendaal is balsponsor. IW4 uit Veenendaal is wederom ‘derbysponsor’. Remko van der Meijden, speler van VVA’71 E2, is Pupil van de Week.

Meer nieuws
Overzicht