VVA boekt monsterzege op FC Hilversum

06-05-2024

Zaterdag 4 mei ’24 speelde VVA Achterberg een thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde FC Hilversum. FC Hilversum had slechts 12 spelers beschikbaar en daarvan stonden er ook nog eens een aantal in de file, zodat de wedstrijd een kwartier later begon. In een éénzijdige wedstrijd behaalde VVA een monsterscore, want na 90 minuten stond er 11-2 op het scorebord.

VVA begon goed aan de wedstrijd en stond na 25 minuten op een comfortabele 3-0 voorsprong door doelpunten van Giovanni Scharrenberg en Maurice de Ruiter 2x. Maurice was in deze wedstrijd ‘on fire’ en scoorde maar liefst 6 doelpunten. Na een half uur spelen moest VVA met 10 man verder, toen scheidsrechter Mitchell Stuurman uit Hoofddorp Mike Jansen na een ongelukkige overtreding de rode kaart voortoverde. Op slag van het rustsignaal scoorde Wesley van Merkestein nog 4-0.

In de tweede helft breidde VVA de score gestaag uit door doelpunten van Maurice de Ruiter 4x, Wesley van Merkestein 2x en Wail Kada. Epitace Kraemer wist namens FC Hilversum 2x het net te vinden, zodat de eindstand 11-2 werd. Een prima overwinning voor de Achterbergers en deze komt op de 4e plaats binnen in het bestaan van VVA Achterberg. Eerdere grote overwinningen waren op 1 december ’18 thuis tegen Oranje-Wit (12-0), op 10 maart ’18 uit tegen Oranje-Wit (11-0) en op 23 april ’22 thuis tegen Schalkwijk (11-0).

“Hilversum gaf het heel snel op. Toch moeten wij er nog wel elf inschieten", vond VVA-trainer Dik Peters van Ton. “We wilden eerst de punten, daarna werken aan het doelsaldo. Dat is goed gelukt. Op doelsaldo staan wij nu boven de streep."

Op de ranglijst in de 2e klasse B blijft het uitermate spannend. Veensche Boys lijkt het kampioenschap te pakken na de 4-2 overwinning op VRC. Datzelfde VRC gaat samen met CJVV, FC de Bilt en EDO (U) uitmaken wie nrs. 2 t/m 5 worden. FC Breukelen lijkt zich veilig gespeeld te hebben en staat bovenaan in de 3e periode. Maarssen en FC Hilversum zijn gedegradeerd, maar de spanning m.b.t play-off wedstrijden voor handhaving/degradatie blijft ongekend spannend. Op de 7e plaats staat Nieuw Utrecht met 30 punten, gevolgd door de Merino’s (+7), VVA Achterberg (+0) en Valleivogels (-7) met alle drie 29 punten. Lunteren volgt op plaats 11 met 28 punten en VVOP staat op plaats 12 met 26 punten. Wanneer VVA komende zaterdag voor de ‘burenruzie’ op bezoek gaat bij VRC in Veenendaal (aanvang 14:00 uur op sportpark “Spitsbergen”) staan o.a. ook Valleivogels tegen VVOP en Lunteren tegen Nieuw Utrecht op het programma.