4 Rhenense voetbalclubs en Gemeente ondertekenen convenant

28-06-2015

Maandag 22 juni jl. was een belangrijke dag voor de voetbalsport in Rhenen: het convenant tussen de Gemeente en de voetbalclubs Candia’66, Musketiers, Oranje-Wit en VVA’71 werd ondertekend.
Een convenant waarin op hoofdlijnen afspraken zijn gemaakt over de financiën en over het gebruik van sportaccommodaties in de toekomst. Dit convenant is een gevolg van de bezuinigingen van de Gemeente. De gemeenteraad heeft in 2012 besloten om €45.000 per jaar te bezuinigen op sportaccommodaties. Tegelijkertijd wilden de voetbalverenigingen graag ruimere bevoegdheden met betrekking tot het beheer en onderhoud van de accommodaties. Met dit convenant is de bezuiniging voor een deel gehaald en is tegemoet gekomen aan de wens van de verenigingen.
Wethouder Simone Veldboer bedankt de besturen van de vier voetbalverengingen voor hun inspanning om tot goede afspraken te komen. Simone Veldboer: “Goede sportverenigingen zorgen ervoor dat mensen meer bewegen, dragen bij aan gezondheid maar zorgen ook voor meer sociaal contact.” Adri van der Laan, optredend als voorzitter namens de werkgroep van de 4 voetbalverenigingen, schetste het proces van de afgelopen 2 jaren: “Het begon met een kille mededeling vanuit de Gemeente over een bezuiniging van maar liefst €45.000 per jaar, waarbij de 4 clubs zich rot schrokken. We hebben de afgelopen 2 jaren met de 4 clubs keihard gewerkt om tot een voor iedereen werkbare en aanvaardbare oplossing te komen en dat is gelukt. We zijn gelukkig in een goede harmonie weer in gesprek gekomen met de Gemeente. De Gemeente heeft naar ons geluisterd en we hebben in alle openheid constructieve gesprekken gevoerd. De relatie met de Gemeente is duidelijk hersteld en we zijn op de goede weg. Wethouder Veldboer verdient hiervoor een compliment. Dit is een eerste goede begin en dat biedt vertrouwen voor de toekomst.” Verder zegt Adri: “Ik wil mijn waardering en dank uitspreken aan de besturen van de 4 voetbalverengingen. De afgelopen 2 jaar hebben we laten zien, dat we op een geweldige wijze kunnen samenwerken en dat we altijd elkaars belangen hebben gerespecteerd”.

Meer nieuws
Overzicht