Voorbeschouwing Advendo’57 - VVA Achterberg

18-05-2023

Zaterdag 20 mei a.s. gaat Kampioen VVA Achterberg op bezoek bij Advendo’57 in Ederveen voor de (voorlopig) laatste wedstrijd in de 3e klasse. Door het behalen van het kampioenschap heeft VVA Achterberg promotie naar de 2de klasse bewerkstelligd. Het was afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd en het 2-2 gelijkspel tegen vv. Veenendaal was voldoende om kampioen te worden, omdat de enige overgebleven concurrent ESA met 6-1 klop kreeg bij ONA’53.

Waar de strijd om het kampioenschap beslist is, blijft het nog spannend in de strijd om de 3de periodetitel en is er ook nog volop spanning m.b.t. degradatie en play-off wedstrijden om degradatie. Tegenstander Advendo’57 maakt nog een minieme kans op de 3e periodetitel en aangezien alles mogelijk is dit seizoen in de 3e klasse A Oost, zullen zij er alles aan doen om in eigen huis te winnen. Ook omdat trainer Jan Fluit zaterdag a.s. stopt met zijn rijke trainerscarrière. Na een mooie tijd als speler van DTS Ede ging Jan aan de slag als trainer bij Advendo’57 om daarna neer te strijken bij o.a. De Merino’s, Lunteren, VVA’71 (de voorloper van VVA Achterberg) en SDS’55. De laatste 6 seizoen was Jan weer actief bij Advendo’57. Jan Fluit was een succesvolle trainer bij VVA’71 van 2007-2011 en wist destijds te promoveren van de 3e klasse naar de 1e klasse en is daarmee één van de succesvolste trainers tot nu toe bij in Achterberg.

Advendo’57 en VVA Achterberg zijn de meest scorende ploegen in deze competitie. Advendo’57 wist al 51 doelpunten te produceren, terwijl VVA Achterberg 50 doelpunten scoorde. Op 3 december vorig jaar eindigde de wedstrijd in Achterberg in 2-2. In een levendige en aantrekkelijke wedstrijd met 2 voetballende ploegen werden de punten eerlijk verdeeld. Luc Goudsbloem en Niels van Ginkel scoorden namens Advendo’57 en Gijs van Roekel en Bob van den Hudding waren voor VVA Achterberg productief.

Voor VVA Achterberg staat er eigenlijk niets meer op het spel, want de buit is binnen. Toch wil je jezelf graag als waardig kampioen presenteren. Niet alleen om aan je sportieve verplichtingen te voldoen, maar zeker ook om een goed gevoel mee te geven aan de afscheid nemende spelers en stafleden. En als kampioen wil je natuurlijk ook met een goed resultaat de competitie beëindigen.

De wedstrijd Advendo’57 - VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. E. (Erik) Maat uit Ermelo.

Locatie: Sportpark “Allemanskamp” te Ederveen.
Aanvang: 14.30 uur

Meer nieuws Overzicht