Afscheid spelers en leider 5e elftal

22-06-2015

Zaterdag 13 juni jl. stond de jaarlijkse wedstrijd tussen VVA’71 5 en het team van Etos op het programma en deze wedstrijd werd meteen aangegrepen om afscheid te nemen van een aantal spelers die hun voetbalschoenen aan de wilgen hangen, maar stond ook in het teken van het afscheid van Henk van Vliet als leider van het 5e elftal. Van de spelers die afscheid namen, waren er een aantal die kort bij VVA’71 actief zijn geweest, maar ook een aantal die lange tijd actief zijn geweest. Voorzitter Adri van der Laan sprak alle spelers kort even toe en bedankte ze hartelijk voor hun inzet bij en voor VVA’71 en overhandigde namens VVA’71 een bos bloemen.

Hieronder in het kort iets over de spelers die afscheid namen.

Jan Willem van de Scheur
In 2006/2007 1 jaar in de jeugd gespeeld. Vanaf juli 2013 in het 5e elftal, maar vind het nu weer tijd om te stoppen.

Johan Boonzaaijer
In 2012 begonnen als voetballer bij de veteranen, maar nu besloten om te stoppen na 3 seizoenen actief te zijn geweest.

Jacob van Hoeflaken
Vanaf 2011 actief geweest bij de veteranen. Vaak als oproepkracht actief geweest, ook regelmatig als keeper actief geweest. Betrokken bij de jeugd van VVA’71.

Erik Rustenhoven
De hele jeugd bij VVA’71 gevoetbald en daarna in het 2e. In 2012 gestopt vanwege werk, maar vorig seizoen toch weer teruggekomen. Nu wederom gestopt vanwege werk.

Dirk-Jan van Gesink
Ooit in de jeugd bij VVA’71 begonnen en doorgestroomd naar het 2e elftal. Daarna lager gaan voetballen, maar wel een stage van een aantal maanden bij het 1e afgewerkt, maar toch bij het 5e actief gebleven. Stopt vanwege verhuizing.

Henri van Gesink
In 2000 bij de jeugd komen voetballen en daarna doorgestroomd naar de Senioren. Ooit als keeper in het 1e gedebuteerd met een 10-0 nederlaag bij Delta Sports, maar had wel 20-0 kunnen zijn als hij niet zoveel reddingen had verricht. Gaat nu zijn geluk proberen bij Musketiers in Elst.

Albert Meeuwissen
Ooit in de jeugd gespeeld samen met broer Gert-Jan. In 2008 teruggekeerd als speler bij de ‘oudjes’. Bekend bij VVA’71 als Etos-man, maar zeker ook als een sterk betrokken persoon bij alles binnen de club. Sterk betrokken bij de jeugd, lid van de kascommissie, actief als sponsor en ook bij ad-hoc projecten kunnen we altijd op zijn inspanningen rekenen. Neemt vandaag afscheid als elftalspeler van het 5e, maar is nog in onderhandelingen over een contract bij 7 tegen 7 35+.

Roef van Beijnum
In Volendam kennen ze de heen en weer en dat is ook een beetje op Roef van toepassing. Aantal jaren bij VVA’71 gevoetbald, maar ook bij VRC, Candia en SVP, maar hij kwam ook altijd weer terug bij VVA’71. Bij de afd. tuchtzaken van de KNVB kennen ze hem ook goed, gezien zijn strafkaart. Sloeg ooit bij de wedstrijd VVA’71 – EDO de bal uit de handen van de keeper, waarna de keeper Roef vloerde en de keeper rood kreeg en VVA’71 een penalty. Bekend bij VVA’71 als Robé-man en als een sterk betrokken persoon bij alles binnen de club. Sterk betrokken bij de jeugd, lid van de kascommissie, actief als sponsor en ook bij ad-hoc projecten kunnen we altijd op zijn inspanningen rekenen.

Evert van Kouterik
In de jeugd bij VVA’71 begonnen en daarna jaren in het 1e elftal gespeeld met promoties en kampioenschappen. Vervolgens ook jaren in de lagere senioren gespeeld. Naast zijn voetballoopbaan was hij ook nog vanaf 1998 tot 2013 actief als gedreven bestuurslid. Nu nog steeds actief als webmaster. Voor zijn verdiensten voor de voetbalsport in het algemeen en voor VVA’71 in het bijzonder door de KNVB onderscheiden met de Zilveren Speld van de KNVB.

William van Laar
Begonnen in de jeugd bij VVA’71 en daarna doorgegaan naar de senioren. Niet alleen als voetballer actief geweest, maar zeker ook als betrokken ouder bij de jeugd. Jaren jeugdleider geweest, diploma pupillen-trainer behaald bij de KNVB en nog steeds actief als clubscheidsrechter.

Ook Henk van Vliet nam afscheid. Henk nam afscheid als leider van de ‘oudjes’, maar is inmiddels al weer gestrikt als Teammanager van een nieuw team bij VVA’71, nl. 7 tegen 7 35+.

Henk van Vliet is sinds 1 juli 1989 lid van VVA’71 is sindsdien altijd elftalleider geweest en dat is dus een periode van 26 jaar. Verder is Henk al jaren actief als barmedewerker, lid van de klusploeg, aanspreekpunt voor de tenues en trainingsmaterialen en organiseert hij al jaren de kaartcompetitie bij VVA’71. Dit seizoen was hij ook lid van de werkgroep die zich bezig heeft gehouden met de keuzes van de nieuwe tenues, Kortom, er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan en dat waarderen we zeer. Henk zegt zelf altijd, dat hij iemand is met een gebruiksaanwijzing bent, maar blijkbaar heeft VVA’71 de juiste gebruiksaanwijzing gevonden hebben, want anders kun je het nooit zo lang bij een club uithouden.

Voorzitter Adri van der Laan sprak Henk warme woorden toe en bedankte hem voor zijn inzet, tijd en clubliefde. Ook Henk’s vrouw Lenie werd toegesproken en bedankt voor de steun die ze Henk al die jaren geeft gegeven, waardoor hij zich kon inzetten bij en voor VVA’71.

De avond werd afgesloten met een bbq en natuurlijk de nodige (sterke) verhalen en anekdotes.

Meer nieuws
Overzicht