Voorbeschouwing sv. De Braak - VVA Achterberg

27-10-2022

Zaterdag 29 oktober a.s. gaat VVA Achterberg op bezoek bij sv. De Braak in Helmond voor de 5de competitiewedstrijd van dit seizoen. Een verre uitwedstrijd op een laat tijdstip, maar dat komt omdat er bij sv. De Braak druk gewerkt wordt aan de renovatie van het sportpark.

Sv. De Braak is de fusieclub van de traditionele voetbalverenigingen MULO en Helmondia die officieel is opgericht op 1 juli 2020. De beiden ruim 100 jarige verenigingen waren al jaren lang elkaars buurman op sportpark de Braak. O.a. door de bouw van de nieuwe MFSA (mulit-functionele sport accommodatie) is deze fusie ontstaan. De afgelopen 2 seizoen speelde de jeugd van MULO en Helmondia al samen als SJO Helmondia-MULO. Alle geledingen van het voetbal zijn vertegenwoordigd binnen deze vereniging: senioren, junioren, pupillen, mini's, meiden, dames, veteranen en G voetbal. Er zijn zowel seniorenteams in het zondagvoetbal (12 teams) als in het zaterdagvoetbal (3 teams) en een 40-tal jeugdteams, dus we kunnen hier spreken van een grote vereniging. Vorig seizoen werd sv. De Braak glansrijk kampioen in de 4de klasse F. Met 65 punten uit 24 wedstrijden had het een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Daarnaast was er een indrukwekkend doelsaldo van 136-31.

In de huidige competitie speelde sv. De Braak 4 wedstrijden en behaalde men 3 punten. Er was een 3-2 winst tegen Veenendaal, maar verliesbeurten tegen ESA (3-0), Blauw Geel’55 (3-1) en ONA’53 (4-3). Op dit moment bezet sv. De Braak de gedeelde 8ste plek op de ranglijst en zal er zaterdag a.s. alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden om aansluiting met de andere clubs te willen houden. Zaterdag 22 oktober jl. speelde het in de 2de bekerronde bij en tegen zondag 1ste klasser Someren en na een 1-1 eindstand werd er uiteindelijk met strafschoppen verloren.

VVA Achterberg kent als promovendus een uitstekende start van de competitie. De eerste competitiewedstrijd tegen ESA werd weliswaar onnodig met 2-0 verloren, maar daarna waren er winstpartijen tegen Blauw Geel’55 (5-0), ONA’53 (2-1) en Renswoude (2-0). Behoudens de (langdurig) geblesseerden Toine Korthouwer, Patrick van der Laan en Mark van Ruiswijk is de A-selectie nagenoeg compleet en fit en dat betekend, dat de concurrentie groot is en dat de technische staf keuzes kan en moet maken. VVA Achterberg wil natuurlijk de goede reeks voortzetten en graag de 3 punten mee naar huis nemen.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. W. de Wit.

Locatie: Sportpark “De Braak” te Helmond.
Aanvang: 17.15 uur

Meer nieuws Overzicht