Pupil v/d Week: Rick Esmeijer

16-11-2015

Hallo allemaal,

Ik ben Rick Esmeijer en was 14 november pupil van de week bij de wedstrijd VVA’71 tegen Achilles Veen. Om 14:00 uur was ik op het voetbalveld en werd ik ontvangen door Heidi Vleeming. Eerst kreeg ik drinken en een zakje snoep, dat was erg lekker. Daarna gingen we naar de kleedkamer en kreeg ik een stoer trainingspak aan. Op het veld mocht ik meedoen met de warming-up, we gingen overspelen, dat was leuk en leerzaam. Na de warming-up gingen we weer de kleedkamer in.
Toen het tijd was om te beginnen mocht ik de bal vasthouden en met de scheidsrechter en de grensrechters als eerste het veld op, daarna kwamen de spelers van VVA’71 en Achilles Veen. Alle spelers kwamen langslopen om de scheids- en grensrechters een hand te geven, ook ik kreeg van de spelers een hand. Daarna gingen de spelers van de beide elftallen tegenover elkaar staan en stond ik bij de scheids- en grensrechters. We moesten 1 minuut stilte houden voor de aanslagen die in Parijs gebeurd waren.
Daarna mocht ik de aftrap doen. Ik nam de bal mee aan mijn voet richting het doel van Achilles Veen en scoorde een mooi doelpunt. Toen begon de wedstrijd en mocht ik in de dug-out zitten. De eerste helft heb ik zitten kijken, soms was het spannend, maar in de rust stond het nog 0-0. De tweede helft heb ik niet gekeken maar ging ik met mijn vriendjes voetballen. Wel hoorde ik als er gescoord werd. Eerst scoorde Achilles Veen en toen het bijna afgelopen was maakte VVA een doelpunt en was het 1-1. Maar in de laatste minuut scoorde Achilles nog en helaas heeft VVA deze wedstrijd verloren met 2-1.
Na de wedstrijd mocht ik weer mee de kleedkamer in en kreeg ik een mooie bal met alle namen van de spelers erop, daar ben ik heel blij mee. Daarna ging ik met Heidi mee naar de bestuurderskamer. Ik kreeg een mooie oorkonde en ook nog een vaantje van Ajax; stoer he. Ook kreeg ik nog patat en wat drinken.
Het was een gave dag, het leukste vond ik dat ik gescoord heb en dat ik een mooie bal heb gekregen.