Overschrijven van en naar andere vereniging

14-04-2016

Het blauwe overschrijvingsformulier is vervallen en hiervoor in de plaats gaan we digitaal overschrijven met ingang van nu.
Voor pupillen vervalt ook de pupillenverklaring, ook deze groep valt onder het digitaal overschrijven en volgt de nieuwe procedure.
De reguliere overschrijvingstermijn is niet veranderd en sluit 15 juni 2016 om middernacht.

Hoe werkt dit?
Het digitaal overschrijven is ingebouwd in de Ledenbeheer-module in Sportlink Club.
De speler die wil overschrijven naar een andere vereniging gaat naar deze vereniging toe om zich aan te melden.

Bij VVA’ 71 is ondergetekende de persoon die de overschrijvingen via de aanmeldingen in Sportlink verricht. Het is handig om het inschrijfformulier bij mij in te vullen en je relatie- / lidnummer bij de hand te hebben. Dit staat op de spelerspas of vraag dit aan de ledenadministrateur van de oude vereniging.

Bij aanmelding bij de nieuwe vereniging, wordt deze speler met ingang van het nieuwe seizoen overgeschreven naar de nieuwe vereniging.
De oude vereniging kan zien dat er een overschrijvingsverzoek loopt en kan eventueel een blokkade opleggen. In de reguliere periode kan dit alleen een financiële blokkade zijn, de oude vereniging moet deze blokkade opheffen als is voldaan aan de financiële verplichting.

Alle overschrijvingsverzoeken worden door de KNVB verzameld en op 1 juli automatisch doorgevoerd.
De spelerspassen van de verleende overschrijvingen worden begin augustus geproduceerd.

Buiten de reguliere overschrijvingstermijn, vanaf 5 maart t/m 15 juni 00.00, kunnen spelers in de A categorie alleen met dispensatie op de bestaande regels nog overschrijven. Spelers in de B categorie en pupillen kunnen altijd via de nieuwe methode overschrijven.

(De bron van deze mededeling is de KNVB.)


Hans van der Wal – Secretaris VVA’ 71 – Mobiel: (06) - 38510450

Meer nieuws Overzicht