Wedstrijdverslag 7 maart 2015: VVA'71 D2 - VRC D6

10-03-2015

Een geweldig mooie dag, temperatuur goed, lekker zonnetje en nauwelijks wind.

Met Marijn geblesseerd, Thijs nog ziek en Mart nog niet echt hersteld van zijn ziekte beginnen we aan de wedstrijd met een enigszins verzwakt team.
Als wisselspeler hebben we William Buitenhuis van de E3 toegevoegd.

Beide teams spelen vol overgave en geven elkaar weinig ruimte, onze grensrechter Matthieu van Ingen geeft waar nodig vanaf zijn kant onze jongens de nodige aanwijzingen. Luuk en Joep wisselen we op zijn advies van plaats Luuk (linkspoot) weer links-­‐achter en Joep als voorstopper.
Het veldspel van VRC is ietwat sterker dan bij ons en zij kunnen nog in de eerste helft het eerste doelpunt maken.
Harmen weet ons doel goed te verdedigen en komt diverse keren met goede uitloop om de bal vroegtijdig voor de voeten van onze tegenstander weg te plukken.
Nasreddine moet meerdere keren gewezen worden op zijn spitspositie zodat hij niet de ingooien en hoekschoppen zal nemen.

Na de rust krijgt VRC een indirecte vrije trap en weet met een direct schot achter Harmen in het doel te komen. De scheidsrechter Charly van de Bovenkamp is echter duidelijk en keurt het doelpunt niet goed. Dit tot verbazing van de VRC­‐bank. Hierop neemt de scheidsrechter alle rust om ze dit uit te leggen, waarmee zij volledig kunnen instemmen.
Er komen dan een paar mooie aanvallen van ons waarbij overspel en een tijdige diepte- pass op Lukas die daarna goed overspeelt naar Nasreddine zodat hij een goed schot op het doel van VRC kan doen. Helaas deze ging er nog niet in.
Weer zien we kans goed op te bouwen. Tristan is aan de bal en weet hem van rechts buiten naar het middenveld richting Bilal te plaatsen, die op zijn beurt een goede voorzet geeft aan Nasreddine en nu wel degelijk scoort.
VRC blijft druk uitoefenen maar onze verdediging staat goed, Thijmen (laatste man), Luuk en Joep weten, met hulp van onze middenvelders (Jesse, Max en Bilal) die uitstekend meeverdedigen, de aanvallen af te slaan en om te schakelen naar aanvallen van ons.
De laatste 4 minuten zijn ingegaan Nasreddine geeft van uiterst rechts op een knappe manier de bal voor, Lukas komt een voetlengte te kort, waardoor VRC ontsnapt aan een goal van ons. De jongens verhogen de druk richting de goal van VRC waarbij na goed samenspel Max bijna kan scoren. Helaas de VRC doelman staat er niet voor niets.
Mart die nauwelijks hersteld, toch van de partij was, hebben we tussendoor wat extra rust gegeven waarbij William op zijn plek kwam. Deze beginnende E3 speler is op verschillende positie ingevallen en heeft ons zeer verdienstelijk geholpen. Al met al een terechte uitslag 1­-1.
Toch nog even grote schrik, omdat de scheidsrechter een typefoutje maakt en 1-10 noteert en dit in Sport-Link bevestigd. Gelukkig met instemming en overleg van VRC is dit naar de juiste stand gecorrigeerd.