VVA verliest geflatteerd bij Veensche Boys

24-03-2024

Zaterdag 23 maart ’24 reisde VVA Achterberg naar Nijkerkerveen om aldaar de strijd aan te binden met koploper Veensche Boys. VVA wist in deze wedstrijd goed partij te bieden, maar verloor toch enigszins geflatteerd met 3-0.

In de wedstrijdselectie ontbraken Maurice de Ruiter en Giovanni Scharrenberg wegens een schorsing en Bob van den Hudding had een weekendje weg gepland, dus werd er gestart in een 4-4-2 opstelling. In de eerste 10 minuten was er van beide teams een wat aftastend begin, maar allengs ontspon zich een boeiende wedstrijd waarin VVA niets onderdeed voor de koploper en een aantal keren gevaarlijk voor het vijandelijk doel kwam. In de 18e minuut kreeg Wesley van Beijnum een unieke kans om VVA op voorsprong te zetten, maar in een 1 tegen 1 situatie kwam keeper Jordy Deckers als winnaar uit de strijd. Veensche Boys had misschien wel wat meer balbezit, maar kwam niet tot grote kansen, omdat de organisatie goed stond bij VVA. Rond het halve uur kreeg Nick ter Burg nog een goede schietkans, maar zijn mislukte schot kwam terecht bij Wesley van Merkestein, die in buitenspelpositie de bal tegen de paal schoot. Net voor rust kwam Veensche Boys op voorsprong. Een ondoordachte en onnodige actie van VVA-doelman Wilco Verwoerd op spits Corné Parol leverde Veensche Boys een strafschop op en die werd feilloos benut door aanvoerder Nico van den Brom.

In de 2e helft wilde VVA de gelijkmaker forceren en ging het met hetzelfde spel door als in de 1e helft. In de 50e minuut ging Wesley van Beijnum het strafschopgebied binnen en werd duidelijk gevloerd door Rik Doppenberg. Scheidsrechter Nauta uit Beverwijk durfde echter geen strafschop te geven. Even later kreeg Nassim Barkoki namens Veensche Boys nog een enorme kans, maar zijn schot belandde in de handen van keeper Wilco Verwoerd. In de 63e minuut was het wel raak voor Veensche Boys, toen de lepe spits Corné Parol van dichtbij binnentikte en 2-0 scoorde. VVA probeerde nog wat terug te doen, maar behoudens een schot van Wesley van Merkestein naast de paal kwam het niet. In blessuretijd scoorde aanvoerder Nico van den Brom zijn 2e doelpunt van de middag, zodat de eindstand 3-0 werd. VVA speelde een prima 1e helft en bood goed tegenstand, maar kwam in de 2e helft stootkracht tekort om iets terug te doen.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen, Nico van Laar, Mike Jansen (69e Wail Kada), Bjorn Looijen, Luuk Bender, Nick ter Burg, Joris Kuipers, Gijs van Roekel, Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein.

Het eerste elftal is momenteel op trainingskamp in Torremolinos in Spanje om zich daar voor te bereiden om de komende belangrijke resterende wedstrijden in de competitie en wordt er naast trainingen en een stukje teambuilding en ontspanning een oefenwedstrijd gespeeld tegen UD Fuengirola Los Boliches. Zaterdag 30 maart a.s. is er een inhaalprogramma en komt VVA niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 6 april a.s. en dan gaat VVA op bezoek bij vv. Maarssen.
De aanvang is 14:30 uur op sportpark “Daalseweide”.