VRC wint CMC-Achterberg Cup

27-08-2023

VRC heeft zaterdag 26 augustus ’23 de 1e editie van de CMC-Achterberg Cup gewonnen. In de finale, tegen gastheer VVA Achterberg, werd het 0-0, maar VRC was beter in het benutten van de strafschoppen en ging met de CMC-Achterberg Cup aan de haal.

Op donderdagavond werd de organisatie van de CMC-Achterberg Cup onaangenaam verrast door een afmelding van SKV uit Wageningen. Volgens hen konden ze geen elftal op de been brengen, vanwege blessures, ziekte en vakanties en lieten VVA Achterberg dus ernstig in de steek. De organisatie probeerde nog van alles om een club te strikken ter vervanging van SKV, maar helaas lukte dat niet meer, omdat het tekort dag was en andere clubs al andere verplichtingen hadden

Om 10:30 uur werd er gestart met de wedstrijden in poule A waarin VRC, sv. Panter, WAVV en Theole uit moesten maken wie poulewinnaar zou worden en zich voor de finale zou plaatsen. Daarna gingen de wedstrijden in poule B van start en daar streden vv. Veenendaal, Fortissimo en VVA Achterberg om een finaleplaats.In wedstrijden van 2 x 15 minuten werd het publiek getrakteerd op leuke wedstrijden met leuke acties, mooie aanvallen en fraaie doelpunten.

In poule A ging de strijd om de poulewinst tussen VRC en Theole en in de laatste poulewedstrijd won VRC met 1-0 van Theole en zo werd VRC de poulewinnaar.

In poule B ging de poulewinst naar gastheer VVA Achterberg. Het wist zowel tegen vv. Veenendaal en Fortissimo met 2-0 te winnen. Tegen vv. Veenendaal was het al vlot raak, want in de 2e minuut scoorde Tarik El Khoulati 1-0 op aangeven van Giovanni Scharrenberg. In het restant van de 1e helft gebeurde er verder weinig. In de 2e helft volleerde Tarik El Khoulati over het doel en even later verzuimde vv. Veenendaal de gelijkmaker te scoren en werd er naast geschoten. Nadat een schot van Jasper van Daalen nog niet tot een doelpunt leidde werd het in de laatste minuut toch 2-0. Een mooie pass van Luuk Bender bereikte Bjorn Looijen en diens voorzet bereikte Rick Degenaar die vervolgens 2-0 liet aantekenen.

In de 2e wedstrijd werd ook Fortissimo aan de zegekar gebonden en ook dit keer met 2-0 al was er nu wel wat meer tegenstand. Nadat over een weer een aantal kansen niet uitgespeeld of gemist werden, kwam VVA via Rick Degenaar op 1-0 na mooi voorbereidend werk van Gijs van Roekel. In de 2e helft was VVA wat dreigender en na 5 minuten bediende Tarik El Khoulati Rick Degenaar en die schoot zijn 2e doelpunt van de wedstrijd binnen.

De finale ging dus tussen VRC en VVA. Beiden komen elkaar dit seizoen ook tegen in de competitie.
In de eerste helft van de finale hadden de Racers uit Veenendaal het betere spel en in de 2e helft waren de Achterbergers wat sterker. Beide teams hielden elkaar dus in evenwicht en er werd tijdens de reguliere speeltijd biet gescoord. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen en dat deed VRC beter en zij wonnen dus terecht de CMC-Achterberg Cup.

Namens sponsor CMC reikte Gerard Oostermeijer de CMC-Achterberg Cup uit aan VRC. Daarnaast werden de andere prijzen uitgereikt waaronder de wedstrijdballen die gesponsord zijn door Ed Dolphijn van Intersport Winners uit Wageningen. Ook werden de scheidsrechters Patrick Baardman, Dirk Bos, Dick van Laar en Mohamed Ezanagui bedankt met een bloemetje en

Onder de muzikale klanken van Feest DJ Ott en zanger Delano Scheffers werd het nog een gezellige avond en bleef de sfeer prima.