VVA redt het niet in Hilversum

05-06-2024

VVA Achterberg is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de 2e klasse. In de nacompetitiewedstrijd in Hilversum bij 3e klasser sv. Olympia’25 ging het met 3-2 onderuit en keert VVA Achterberg na een verblijf van 1 seizoen terug naar de 3e klasse. Ook in deze wedstrijd bleek weer, dat het verdedigend kwetsbaar is en er aanvallend te weinig gecreëerd wordt.

Het was een hectische week in Achterberg. Na het verlies bij vv. Lunteren werden trainers Dik Peters van Ton en Jan Veldhuizen op non-actief gesteld en waren Rick Degenaar/Dion van der Laan als vervangers aangesteld. Vanaf dinsdag jl. werd er toegewerkt naar de belangrijke wedstrijd van zaterdag en was er vertrouwen in een goed resultaat, hoewel de resultaten in de uitwedstrijden in deze competitie allerbelabberdst waren.

sv. Olympia’25 opende sterk en kwam na 6 minuten al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Said Mouslih. De technisch vaardige ploeg met de uitblinkende middenvelders Randy Kroon (aanvoerder) en Nasser el Aissati en de levensgevaarlijke linker aanvaller Marouan Halouchi wilden meteen doordrukken en kregen ook kansen op een grotere voorsprong, maar de lat en reddingen van VVA-doelman Wilco Verwoerd hielden doelpunten tegen. Na een minuut of twintig kwam VVA wat beter in de wedstrijd en kreeg het kansen via Nick ter Burg en Wesley van Beijnum, maar dat leidde niet tot succes. In de 29e minuut scoorde Wesley van Beijnum, maar scheidsrechter Gerrit Beekman uit Alkmaar had een overtreding geconstateerd en kende het doelpunt niet toe. sv. Olympia’25 kreeg legio kansen, maar die lieten ze onbenut. In de 39e minuut was het wel raak toen Ali Saleh 2-0 scoorde. Bij VVA dacht iedereen aan buitenspel, behalve de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechter. Een domper voor VVA, maar er gloorde toch weer een beetje hoop, toen Wesley van Beijnum in de blessuretijd van de eerste helft 1-2 scoorde.

Met een sprankje hoop begon VVA aan de 2e helft en kreeg het meteen een kans via Nick ter Burg, maar keeper Tim Ham kon redding brengen. VVA bleef het proberen en stuurde ook Mike Jansen naar het front, maar de overtuiging in het elftal van de Achterbergers ontbrak. In de 87e minuut scoorde Ilias Markan 3-1 voor sv. Olympia’25, nadat er al vele kansen gemist waren. Sven van den Brink scoorde nog 3-2 voor de Achterbergers, maar dat was slechts voor de statistieken.

Na 1 seizoen daalt VVA Achterberg dus weer af naar de 3e klasse en hopen we volgend seizoen weer op mooie derby’s op ons sportpark “De Meent”.