Rick Smeenk en Javier Martina completeren spelersgroep

12-06-2015

Met de komst van de aanvallers Rick Smeenk en Javier Martina is de spelersgroep voor het nieuwe voetbalseizoen 2015/'16 ingevuld. De selectie bestaat uit 21 spelers waaronder 3 keepers. Als 3e keeper zal Joel van Kranenburg aansluiten. Deze 21 jarige doelman was het afgelopen seizoen niet actief. Daarvoor was hij o.a. selectiekeeper bij SDV Barneveld en speelde de inwoner van Wadenoyen (bij Tiel in de Betuwe) in de jeugd bij Vriendenschaar.

Rick Smeenk komt over van Rheden dat in de eerste klasse zondag uitkomt. De kopsterke spits is aan zijn 5e seizoen bezig bij Rheden en speelde daarvoor o.a. bij de Graafschap. De 24 jarige speler scoorde in de 3 afgelopen seizoenen 38 competitietreffers. Vorig jaar was Rick Smeenk al uitgebreid in beeld bij VVA'71 maar uiteindelijk besloot hij Rheden trouw te blijven. Waarna VVA'71 vervolgens met Denny van Loen in zee ging. Dit seizoen gaf Rick Smeenk al tijdig aan open te staan voor een verandering en voor een uitdaging op hoger niveau. Toen VVA'71 zich alsnog meldde was de keuze dan ook snel gemaakt.

Javier Martina komt over van Rijnsburgse Boys. In 2013 stapte de vleugelaanvaller over naar deze topklasser waar hij in zijn eerste seizoen tot 25 wedstrijden kwam en dit seizoen tot 18 wedstrijden. In 2005 werd Martina opgepikt door Ajax waar hij in Jong Ajax begon. Hij speelde toen ook enkele jeugdinterlands. In 2008 debuteerde hij in Ajax 1 onder coach Marco van Basten. Het bleef uiteindelijk bij 2 competitiewedstrijden in Ajax 1. In 2011 ging de 28 jarige aanvaller spelen bij Major League Soccerclub Toronto FC waar Aaron Winter trainer was. Na terugkeer werd Javier Martina actief bij FC Dordrecht in de Jupiler League om vervolgens de overstap naar Rijnsburgse Boys te maken. In september 2011 werd de in Willemstad geboren Javier geselecteerd voor het nationale elftal van Curacao. Na een teleurstellende periode hoopt Javier Martina in de hoofdklasse en door te spelen met de hem bekende Christy Bonevacia het voetbalplezier terug te vinden.


Meer nieuws
Overzicht