Voorbeschouwing CJVV - VVA Achterberg

21-09-2023

Zaterdag 23 september a.s. debuteert VVA Achterberg in de 2e klasse van het zaterdag amateur voetbal en gaat het op bezoek bij CJVV in Amersfoort.

CJVV debuteerde afgelopen seizoen in de 2e klasse en eindigde op een verdienstelijke 6e plaats op de ranglijst en stelde het zich ternauwernood veilig voor p/d wedstrijden, maar handhaving in het 1e jaar met de versterkte degradatieregeling was een prima prestatie.

In het seizoen 2021/2022 promoveerde CJVV via een kampioenschap in de 3e klasse. Hieraan vooraf ging een hevige strijd met Jonathan uit Zeist. De voorsprong op de Zeistenaren was 2 punten en dus voldoende om op de platte kar te gaan.

Bij CJVV zijn 12 seniorenteams actief, ca. 30 jeugdteams en daarnaast is er ruimte voor G-Voetbal en dames en meisjesvoetbal en met meer dan 1.000 leden is het één van de grootste clubs van Amersfoort. De thuishaven is sportpark “Vermeerkwartier”.

In de KNVB bekercompetitie verloor CJVV 2 wedstrijden en won het 1x. Er werd verloren van de Zuidvogels (2-5) en FC Uitgeest 1-4), maar zaterdag jl. werd er met 3-0 gewonnen van Fortuna Wormerveer, dus de generale repetitie is in ieder geval goed gelukt.

VVA Achterberg leverde afgelopen zaterdag een wanprestatie in Houten in de laatste bekerwedstrijd en daar werd afgelopen week nog wel even bij stilgestaan door staf en spelers. Komende zaterdag zal blijken of de boodschap van de staf duidelijk is overgekomen en of de neuzen allemaal weer dezelfde kant op staan.

CJVV en VVA Achterberg kwamen 1x eerder tegen elkaar uit. Dat was in de poulefase van de KNVB beker in het seizoen 2018/2019 en VVA Achterberg verloor toen als 4e klasser met 5-1.

In de wedstrijdselectie van komende zaterdag a.s. ontbreken Luuk Bender (schorsing), Stefan Blankestijn (blessure), Marwin Looijen (blessure) en Bjorn Looijen (vakantie).

De wedstrijd CJVV - VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Gert van den Broek uit Blaricum.

Locatie: Sportpark “Vermeerkwartier” te Amersfoort.
Aanvang: 14.30 uur