Ruime overwinning voor VVA bij Austerlitz

21-10-2019

In Austerlitz speelde VVA tegen het nog puntloze SV Austerlitz. Het was een matige wedstrijd van de Achterbergers maar uiteindelijk wel een ruime 1-5 overwinning.

VVA speelde zonder Simon Brouwer die tijdelijk uit de running is na een operatie aan zijn hand. Ook Toine Korthouwer was afwezig door een spierblessure. Hoewel de eerste helft moeizaam was voor VVA, had er na drie minuten al de voorsprong kunnen zijn. De kopbal van Mike Molenaar belande op de lat. Het was echter Austerlitz wat ik de 25e minuut op voorsprong kwam. Een prachtig afstandsschot viel via de onderkant lat achter VVA doelman Wilco Verwoerd. Net voor rust kwam VVA op gelijke hoogte door Wesley van Merkenstein die een goed genomen vrije trap van Ilias Abba binnen tikte.

In de tweede helft liep VVA vrij eenvoudig uit naar 1-5 zonder heel goed voetbal te laten zien. Austerlitz had de eerste helft veel krachten verspeeld en dat brak ze op. Twee doelpunten van Mike Molenaar, een prachtig afstandsschot van Kevin van Offeren en een memorabel doelpunt van Nico van Laar. De Achterbergse verdediger die na een lange periode van afwezigheid zijn rentree maakte in het eerste elftal en gelijk scoorde uit een corner.

VVA Achterberg blijft hiermee ongeslagen koploper in de 4e klasse H. Komende zaterdag 26 oktober speelt VVA thuis tegen Patria uit Zeist. Aanvang 14:30 uur op Sportpark De Meent.