VVA Achterberg wint met 4-2 van vv. Renswoude

11-03-2023

Het is zaterdag 11 maart ’23 07:30 uur. Het hoofdveld van VVA Achterberg ligt onder een wit tapijt van 3 centimeter sneeuw en het is -3. Dat wordt weinig voetbal vandaag in Achterberg zo op het eerste gezicht. Om half 9 is het 0 graden en begint de zon een beetje te schijnen. De consul heeft inmiddels alle thuiswedstrijden afgelast en er wordt overlegd wat te doen met de wedstrijd van het 1e. Besloten wordt om af te wachten wat de zon de komende uren gaat doen en om 12:00 uur een herkeuring uit te voeren. Om 12:00 uur vindt de herkeuring plaats en beslist de consul dat er gespeeld kan worden. Er ligt nog wel wat sneeuw op het veld, maar het veld is veilig genoeg om op te spelen en er wordt nog wat sneeuw van het veld verwijderd. Zelfs de trainer van Candia’66 komt een foto nemen van onze mooie en prima bespeelbare kunstgrasmat.

Om half 3 lag het hoofdveld er prima bij en floot scheidsrechter Huran Güven uit Amersfoort voor de aftrap. Renswoude schoot fel uit de startblokken en liet zien, dat ze de 3 punten mee wilden nemen naar Renswoude. Na 6 minuten scoorde vv. Renswoude 0-1. Een ingooi ter hoogte van de 16 meter lijn werd doorgekopt en kwam terecht bij Arjan Verheij en die zag zijn inzet over keeper Wilco Verwoerd in het doel verdwijnen.

In het eerste half uur kreeg VVA Achterberg geen vat op het spel van vv. Renswoude en zat het niet lekker in de wedstrijd. De veldbezetting klopte niet, er werden te weinig 2e ballen gewonnen en vv. Renswoude was veel feller in de duels. Het eerste gevaar van VVA Achterberg kwam pas na een half uur met een schot op doel van Ilias Abba. Hierna werd VVA Achterberg wel wat sterker en kreeg het ook een aantal kansen. Eerst werd een vlammend schot van Marvin van den Born door een verdediger van vv. Renswoude van de lijn gehaald en werd VVA Achterberg gevaarlijk uit een corner. Net voor rust viel de gelijkmaker. Een vrije trap van Marvin van den Born werd door vv. Renswoude niet goed weggewerkt en een alerte Wesley van Merkestein pikte de bal op en stelde Nico van Laar in de gelegenheid om te scoren. Misschien niet helemaal verdiend, maar wel lekker zo voor de rust.

De analyse in de rust van trainer Dennis Koorn was helder en duidelijk. VVA Achterberg had geen grip op het middenveld, omdat daar steeds een man te weinig was. De veldbezetting was ondermaats, men kwam steeds een stapje te laat en de felheid in de duels ontbrak. Er werden een aantal tactische omzettingen gedaan om het middenveld in handen te krijgen en meer in aanvallend opzicht te kunnen doen.

Deze omzettingen pakten geweldig uit, want binnen een kwartier na rust stond VVA Achterberg op een comfortabele 4-1 voorsprong en werd vv. Renswoude totaal overrompeld. In de 48e minuut scoorde Sander Keulen 2-1. Wesley van Merkestein was alert toen de verdediging van vv. Renswoude een cornerbal niet goed weg wist te werken en zijn voorzet bereikte Sander die de keeper van vv. Renswoude met een kopbal kansloos liet. In de 55e minuut scoorde Marvin van den Born 3-1 door een prima voorzet van wederom Wesley van Merkestein doeltreffend af te ronden. Nog geen 2 minuten later scoorde Ilias Abba 4-1. Na een prima combinatie met Jasper van Daalen wist Ilias met een fraai schot de keeper te passeren. vv. Renswoude was geknakt en kon zich ook niet meer oprichten. Net voor het einde wisten ze toch nog de 4-2 te scoren. De prima leidende scheidsrechter Güven zag geen reden om te fluiten bij een overtreding op Rogier de Graaf en zo bereikte een pass vanaf het middenveld de ingevallen Thijs Klopper die Wilco Verwoerd voor de 2e keer kansloos liet.

Een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft een onmachtig VVA Achterberg, maar in de tweede helft bepaalde VVA Achterberg de wedstrijd. Prima tactische omzettingen in de rust van de technische staf met een prima uitvoering door de spelers in de tweede helft: #1TEAM1TAAK.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Marwin Looijen (81e Wail Kada), Nico van Laar (87e Tristan van Hees), Wesley Rocourt, Jasper van Daalen, Joris Kuipers, Ilias Abba, Gijs van Roekel (46e Wesley van Beijnum), Wesley van Merkestein (77e Rogier de Graaf), Sander Keulen en Marvin den Born.

Zaterdag 18 maart a.s. speelt VVA Achterberg wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het Helmondse sv. De Braak. Op sportpark “De Meent” wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Foto is van de Grebbekrant. Kijk voor meer foto's op Grebbekrant.nl.