Na verlies tegen degradant toch nog kans op periode

03-05-2015

Zoals vaker dit seizoen heeft VVA71 dure punten verspeeld tegen een club uit de onderste regionen. Nu werd in en tegen Montfoort een 3-1 nederlaag geleden. Ondanks deze overwinning is vv Montfoort samen met rkav Volendam gedegradeerd naar de eerste klasse. SteDoCo speelde gelijk tegen Jodan Boys maar een punt was voldoende voor de kampioenstitel en promotie naar de topklasse is hiermee voor de ploeg uit Hoornaar een feit. Spannend blijft de strijd om de tweede en derde periodetitel. En ook is er nog volop strijd om de twee nacompetitieplaatsen. Om de derde periode gaat de strijd tussen DOVO en FC Breukelen terwijl voor de tweede periodetitel Achilles Veen, VVA'71 en DOVO nog in de race zijn. Achilles Veen moet volgende week in de laatste competitieronde tegen DOVO punten verspelen en in dat geval pakt VVA'71 bij winst thuis tegen NSC Nijkerk alsnog de derde plek op de ranglijst. Een plek die recht geeft op nacompetitie.
VVA'71 had vandaag dus eigenlijk al goede zaken kunnen doen, maar verzuimde dat. Er werd nog wel redelijk aan de wedstrijd begonnen, maar allengs was het toch inspiratieloos en ontbrak de echte wil om te winnen. Die wil was er wel bij de tegenstander, want zij streden voor de laatste minimale kans en wilden natuurlijk de laatste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse met een goed resultaat voor het thuispubliek afsluiten. Na wat speldenprikjes van de zijde van VVA'71 via kleine kansjes voor Ruben Rip en Denny van Loen opende Montfoort in de 32e minuut de score. Vijf minuten later gaf de uitermate zwak leidende scheidsrechter een onterechte strafschop aan Montfoort en die werd feilloos ingeschoten. VVA'71 probeerde nog voor rust de aansluitingstreffer te forceren, maar werd nauwelijks gevaarlijk. In de 2de helft kwam die aansluitingstreffer alsnog, toen Rogier Gerritsen een strafschop wist te benutten. Eerlijkheidshalve moeten we wel vermelden, dat dit ook weer een discutabele strafschop was. Er was nog een half uur te gaan om minimaal een punt in de wacht te slepen, maar de scherpte ontbrak. Denny van Loen had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij miste jammerlijk en een ziedend schot van Christy Bonevacia spatte uiteen op de lat. Zowel verdedigend als aanvallend waren de Achterbergers vandaag niet scherp genoeg. In de 88ste minuut kreeg Montfoort wederom een strafschop en ook deze werd binnengeschoten, zodat de dik verdiende 3-1 eindstand voor Montfoort op het bord kwam.