VVA’71 gaat op bezoek bij NSC Nijkerk

16-10-2015

Zaterdag 17 oktober a.s. reist de Achterbergse selectie af naar Nijkerk om daar aan te treden tegen NSC. NSC bezet de 12e plaats op de ranglijst en VVA’71 staat op de 13e plaats. Beide clubs hebben 4 punten, maar het doelsaldo van NSC is beter. NSC behaalde vorige week een mooie overwinning in de derby tegen SDC Putten. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 3-2 overwinning en opnieuw was ex-VVA’71 speler Gerrit Bartels met een doelpunt belangrijk voor de Nijkerkers.
VVA’71 speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen koploper ODIN’59 en deed zichzelf daarmee tekort, want in de 1e helft was VVA’71 oppermachtig. Het missen van een strafschop en een aantal goede kansen brak op in de 2e helft. Het goede spel werd nu echter wel beloond met een punt en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden. De achterhoede lijkt wat stabieler, het middenveld staat wat beter en voorin is de ploeg van Johan de Man gevaarlijker aan het worden. Met name Ruben Rip was vorige week ongrijpbaar voor de verdedigers van ODIN’59. Als de ploeg ook wat meer het geluk aan haar zijde krijgt, dan kan de opmars naar boven ingezet worden. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Nijkerk in een doelpuntrijke 3-3.Voor beide ploegen is het een belangrijke wedstrijd, want winst betekent aanhaken bij de subtop en bij verlies is het bivakkeren in de kelder van de Hoofdklasse.
De wedstrijd op sportpark “De Burcht” begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. A.M. Ebink uit Oud-Beijerland.