VVA Achterberg weer koploper na winst op WAVV

23-04-2023

Na de gevoelige nederlaag van vorige week bij en tegen SKV, kon VVA Achterberg zich afgelopen zaterdag revancheren in de thuiswedstrijd tegen het Wageningse WAVV. Een echte kraker en tevens regioderby tussen twee clubs die het als promovendus uitstekend doen in de 3de klasse. VVA Achterberg nam revanche op zichzelf en stuurde WAVV met een 5-1 nederlaag terug naar Wageningen. Een wedstrijd die eigenlijk nooit een echte wedstrijd werd, want VVA Achterberg was oppermachtig en heerste op alle fronten en speelde de beste wedstrijd van dit seizoen. Na de wedstrijd kwam het goede bericht, dat ESA in de slotseconden had verloren bij Renswoude en dus is VVA Achterberg nu weer alleen koploper met 3 punten voorsprong op ESA.

Sterk begin.
VVA Achterberg opende sterk en het eerste kwartier kwam WAVV niet van eigen helft af. VVA Achterberg zette hoog druk en was vreselijk scherp en fel in de duels. Na 17 minuten kwam WAVV voor de eerste keer voor het doel van VVA Achterberg en werd het meteen gevaarlijk, maar Sem de Leeuw schoot in kansrijke positie gehaast over het doel. In de 20e minuut kwam VVA Achterberg op een 1-0 voorsprong. Een dieptebal van Marvin van den Born werd verkeerd ingeschat door rechtsback Luuk van Harn, waarna Wesley van Beijnum de bal oppikte en over de keeper schoot. De bal belande echter eerst tegen de lat, maar Wesley reageerde alert en tikte de bal toch nog over de lijn. Nog geen 2 minuten later lag de 2-0 achter keeper Luc Huurman. Een foute terugspeelbal van Sem de Leeuw werd onderschept door Wesley van Merkestein, die de keeper handig omspeelde en de bal in het lege doel schoot. WAVV kwam nauwelijks tot goede aanvallen, maar in de 36e minuut was er toch nog een kans voor Davey Jansen, maar hij schoot naast.Net voor rust kwam VVA Achterberg op 3-0. Wesley van Beijnum legde een vrije trap in de 16 meter en de bal werd prima ingekopt door Ilias Abba, die net daarvoor ingevallen was voor de geblesseerd geraakte Marwin Looijen.

Penalty.
Met een 3-0 voorsprong werd aan de 2e helft begonnen en VVA Achterberg ging op dezelfde voet voort als in de eerste helft. In de 48e minuut moest keeper Luc Huurman ten koste van een corner redding brengen op een schot van Marvin van den Born. WAVV wist toch tegen te scoren. In de 55e minuut weigerde scheidsrechter Schuhmacher te fluiten voor gevaarlijk inkomen van Jermain Lamers jegens Wail Kada en kon Jermain doorgaan en keeper Wilco Verwoerd in de korte hoek verschalken. Nog geen 3 minuten later was de marge weer 3 doelpunten. Rick Degenaar, na de rust in het veld gekomen voor Sander Keulen, werd door keeper Luc Huurman onderuitgehaald in de 16-meter en Wesley van Beijnum schoot de penalty onhoudbaar in de hoek. Even later kreeg Wesley nog een enorme kans, maar die werd van de lijn gehaald. Drie minuten voor tijd bepaalde Nico van Laar de eindstand op 5-1. Een voorzet van Rick Degenaar werd door Jorn Hiensch tegen de paal gekopt en Nico reageerde attent en tikte de bal over de lijn.

Weer koploper.
Door de 5-1 winst op WAVV en het 2-1 verlies van ESA is VVA Achterberg weer koploper. VVA Achterberg heeft 41 punten (doelsaldo +20) en ESA heeft 38 punten (doelsaldo +19). VVA Achterberg en ESA gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de 3e klasse A Oost, want alle achtervolgers staan op meer dan 6 punten achterstand van VVA Achterberg. Er zijn nog 2 finales te spelen. Op zaterdag 13 mei speelt VVA Achterberg thuis tegen vv. Veenendaal en gaat ESA op bezoek bij ONA’53. Op zaterdag 20 mei speelt VVA Achterberg een uitwedstrijd bij Advendo’57 in Ederveen speelt ESA thuis tegen Blauw Geel’55.

Feestje.
Na afloop werd de overwinning lekker gevierd met live muziek. Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. Ook uit Wageningen waren veel supporters meegekomen om hun club te steunen en zowel supporters als spelers en staf van WAVV gedroegen zich als sportieve verliezers en dat mag ook weleens gezegd worden. Het bleef nog lang onrustig in de Achterbergse binnenvelden.