VVA deelt punten met Veensche Boys

09-11-2023

VVA ontving zaterdag 4 november jl. Veensche Boys uit Nijkerkerveen. Veensche Boys is een kampioenskandidaat en ze spreken ook uit om dit seizoen vol voor het kampioenschap te gaan. VVA leverde veel strijd en behaalde een verdienstelijk gelijkspel, maar achteraf bleek, dat een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter VVA 2 punten heeft gekost.

Overrompelend begin.
Veensche Boys was goed geanalyseerd door analist Christiaan van der Laan en het trainersduo Peters van Ton/Veldhuizen had een duidelijk tactisch plan uitgestippeld en dat werkte prima. Veensche Boys werd totaal overrompeld door de scherpe start van VVA en binnen 22 minuten stond VVA op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na een wat aftastend begin van beide teams in de openingsfase kreeg captain Wesley van Merkestein na 10 minuten de eerste grote kans in de wedstrijd. Keeper Jordy Deckers redde bekwaam en via de omschakeling werd Veensche Boys meteen gevaarlijk. Na een kwartier spelen kwam VVA op een 1-0 voorsprong. Tarik el Khoulati bereikte met een geweldige pass Wesley van Merkestein en die stelde Wesley van Beijnum in staat om de 1-0 op het scorebord te zetten. Nog geen drie minuten later kreeg Wesley van Beijnum weer een geweldige kans, maar ditmaal mikte hij de bal naast het doel. VVA bleef levensgevaarlijk en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. In de 19e minuut maakte Wesley van Beijnum zijn 2e doelpunt van de middag en 3 minuten later zette Wesley van Merkestein VVA op een comfortabele 3-0 voorsprong.

De aansluitingstreffer van Veensche Boys viel in de 24e minuut uit een vrije trap van aanvoerder Nico van den Brom en zo kreeg Veensche Boys weer een beetje hoop. VVA probeerde verdere schade te beperken en kreeg nog een goede kans via Wesley van Beijnum. Net voor rust scoorde Veensche Boys de 3-2. Een cornerbal die in eerste instantie over de achterlijn ging, maar vervolgens voor het doel kwam werd ingeschoten door Rik Doppenberg. Scheidsrechter Debipersad negeerde het vlagsignaal van de assistent-grensrechter en keurde het doelpunt om onbegrijpelijk reden goed, terwijl hij zelf op 20 meter van de achterlijn stond.

Overleven.
In de 2e helft was het voor VVA zaak om te overleven en de overwinning over de streep te trekken. Helaas scoorde Veensche Boys in de 53e minuut de gelijkmaker via Mauro Peters en ontstond er een gevecht met 2 ploegen die voor de driepunter wilden gaan. Beide teams kregen in de laatste fase van de wedstrijd nog een paar kansen, maar zowel Sander Keulen (voor VVA) als Corné Parol (voor Veensche Boys) konden zich niet tot matchwinnaar kronen.

Opstelling VVA:
Stefan Blankesteijn, Jasper van Daalen, Mike Jansen, Nico van Laar, Bjorn Looijen, Luuk Bender, Giovanni Scharrenberg, Joris Kuipers (82e Gijs van Roekel), Tarik el Khoulati (87e Sander Keulen), Nick ter Burg, Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein (72e Marvin van den Born).

Zaterdag 11 november ‘23 speelt VVA opnieuw een thuiswedstrijd en dan komt Maarssen op bezoek. De aanvangstijd op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.