Voorbeschouwing VVA Achterberg – vv. Renswoude

10-03-2023

Zaterdag 11 maart ’23 staat de thuiswedstrijd tegen vv. Renswoude op het programma. Tevens een regioderby. Een wedstrijd met grote belangen voor zowel VVA Achterberg als vv. Renswoude. De “Kraaien” uit Renswoude zijn aan een opmars bezig en hebben nog kans om de 2e periode in de wacht te slepen en VVA Achterberg wil zich graag handhaven op de 2e plaats op de ranglijst.

vv. Renswoude bezet momenteel de 9e plaats op de ranglijst met 15 punten uit 14 gespeelde wedstrijden, maar uit de laatste 5 wedstrijden werden 10 punten behaald en werd er behoorlijk aan het doelsaldo gewerkt. Door deze resultaten bezet men de 4e plaats in de 2e periode en heeft het nog alle kans om deze periode in de wacht te slepen. Zaterdag a.s. is de laatste wedstrijd in de 2e periode en het is erg spannend, want maar liefst 5 clubs komen nog in aanmerking voor het winnen van deze periode.

Het onderlinge verschil tussen plaats 2 en plaats 6 in de 2e periode is slechts 3 punten en met het interessante programma van zaterdag a.s. is nog van alles mogelijk. Nr. 2 WAVV heeft de beste papieren, maar speelt tegen Advendo’57 (nr. 5), die bij winst over WAVV heengaat. Nr. 3 Veenendaal speelt uit bij SKV (nr. 6) en zijn beiden ook nog in de race. vv. Renswoude moet in ieder geval winnen van VVA Achterberg om kansen op de periodetitel te behouden.

VVA Achterberg liep vorige week na de winst op ONA’53 in op koploper ESA, want ESA verloor. Daarnaast werd de voorsprong op de naaste concurrenten groter, want de concurrentie verspeelde dure punten. Zaterdag a.s. zal VVA Achterberg ook weer aan de bak moeten om de 3 punten in eigen huis te houden. Gezien alle belangen die er op het spel staan, verwachten we een spannende wedstrijd.

De wedstrijd tegen vv. Renswoude staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Harun Güven uit Amersfoort.

Na de wedstrijd is er muziek in ons clubhuis. DJ Jos de Graaf (absolute top in de Nederlandse DJ wereld) zal zijn artistieke kwaliteiten ten gehore brengen. Daarnaast zal niemand minder dan zanger Ghijs de Bruijn een optreden verzorgen. Met zijn nieuwe hit “filmster” is Ghijs hard op weg de bovenste regionen van de Nederlandse hitlijsten te bereiken.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur