VVA Achterberg scoort zevenklapper tegen sv. De Braak

19-03-2023

Zaterdag 18 maart ’23 speelde VVA Achterberg een thuiswedstrijd tegen sv. De Braak. De gasten uit Helmond moeten altijd ver reizen voor hun uitwedstrijden en nu reed de bus richting het binnenveld van Achterberg en stopte het bij sportpark “De Meent”. VVA Achterberg stuurde sv. De Braak met een 7-0 nederlaag terug richting Helmond, dus dat zal een minder plezierige terugreis zijn geweest.

Snelle voorsprong.
Nog steeds zonder een handvol geblesseerden begon VVA Achterberg prima aan de wedstrijd en na 4 minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord. Een mooie aanval bracht de bal bij Wesley van Merkestein en die bereikte met een puntgave voorzet de geheel vrijstaande Wesley van Beijnum die koppend het net vond. Even later moest keeper Wilco Verwoerd reddend optreden. De prima spelende aanvoerder Kadir Budaklier van sv. De Braak stelde Kevin Vincent in staat om te scoren, maar Wilco wist met een prima redding een tegendoelpunt te voorkomen. Het spel ging over een weer, waarbij VVA Achterberg wel de overhand had. Door beide teams werden er kansen en mogelijkheden gecreëerd. VVA Achterberg speelde niet groots maar ging toch met een lekkere 2-0 voorsprong de rust. In de 38e minuut legde de uitstekend fluitende scheidsrechter Hendriksen uit Dodewaard de bal op de stip, nadat Wesley van Beijnum binnen de 16 meter gevloerd werd. Deze strafschop werd door Wesley zelf onberispelijk ingeschoten.

Walk over
Meteen na rust kreeg sv. De Braak een unieke kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar Jamal Tijani kopte over het doel. Ook spits Wesley Smits kon de bal niet tussen de palen krijgen en produceerde een afzwaaier. Daarna nam VVA Achterberg het heft weer in handen en pakte het sv. De Braak bij de strot. Na een uur spelen liet Wesley van Merkestein keeper Thijs Somers kansloos met een schuiver en stond het 3-0. Even later schoot dezelfde Wesley ook nog snoeihard op de paal. Trainer Koorn paste nog een aantal wissels toe en zo werd onder andere de moegestreden Wesley van Beijnum vervangen door Sander Keulen. Sander eiste een hoofdrol voor zich op in de 18 minuten die hij meespeelde, want hij scoorde een hattrick. De 4-0 scoorde hij toen hij 2 minuten in het veld stond na een geniale steekbal van Marvin van den Born. 3 Minuten laten scoorde hij 5-0, toen de keeper een terugspeelbal niet goed verwerkte en in de laatste minuut scoorde hij 7-0. Tussendoor had Wesley van Merkestein met een fabuleus doelpunt de stand op 6-0 gebracht. Een fantastische pass van Wesley Rocourt werd met links stiftend over de keeper doeltreffend afgerond.

Ranglijst
In de rust was bekend dat ESA op achterstand stond, dus iedereen was benieuwd naar de uitslag van ESA. ESA verloor opnieuw. Nu was het SKV dat met 3-1 van ESA won en dat betekent nog maar een voorsprong van 1 punt. Op 4 februari jl. verloor VVA Achterberg met 3-0 bij ESA en leek niets een kampioenschap van ESA in de weg te staan, want de voorsprong was maar liefst 13 punten. Vervolgens heeft ESA 4 wedstrijden op rij verloren en is de spanning in de top van de ranglijst helemaal terug. Ook onderin is het spannend. De onderste vier clubs hebben nu allemaal 15 punten.