Goede overwinning voor VVA in Maarn

03-02-2020

Voor koploper VVA Achterberg stond een uitwedstrijd tegen SVMM in Maarn op het programma. Een lastige tegenstander voor de Achterbergers de laatste jaren. Deze keer een relatief gemakkelijke overwinning voor VVA die met 1-4 verdiend de drie punten pakten.

Al in de 4e minuut scoorde Simon Brouwer de 1-0, vrijwel direct erna lag de gelijkmaker er al weer in. VVA speelde prima in de eerste fase, waarbij het meerdere goede kansen creëerde. Het duurde echter tot de 32e minuut voordat VVA opnieuw op voorsprong kwam door Wesley van Beynum, 1-2 was ook de ruststand.

In de tweede helft werd het spel van VVA wat slordiger. Omdat er achterin vrijwel niets weggegeven en er nog twee keer werd gescoord in de tweede helft werd het toch een vrij makkelijke overwinning. De 1-3 werd gescoord door Mike Molenaar uit een strafschop, aanvoerder Wesley van Merkenstein bepaalde de eindstand op 1-4.

Omdat directe achtervolgers Candia en SV Panter beiden verloren, bedraagt de voorsprong van de Achterbergers inmiddels 8 punten. Alleen Patria kan nog in de buurt komen met 3 verliespunten minder. De ploeg uit Zeist moet echter nog 4 wedstrijden inhalen.

As zaterdag speelt VVA thuis tegen Odijk. De nummer 4 op de ranglijst. Aanvang 14:30 op Sportpark De Meent.