VVA verslaat Odijk met 2-0

10-02-2020

In Achterberg stond voor VVA een pittige thuiswedstrijd op het programma. Odijk was vorig seizoen nog tegenstander in de nacompetitie en had vorige week titelkandidaat Candia nog verslagen. De mannen van trainer Jan Veldhuizen waren gewaarschuwd, maar speelden een prima wedstrijd met een verdiende 2-0 overwinning als resultaat.

VVA begon de wedstrijd zonder Wesley Rocourt, Simon Brouwer, Nico van Laar, Desley de Kievit en Wesley van Beynum.

Het was dus even puzzelen voor de technische staf, met onder andere een basisplaats voor de 16-jarige Achterberger Gijs van Roekel op ‘tien’ normaliter de plaats van sterkhouder Simon Brouwer.

VVA begon uitstekend aan de wedstrijd, de eerste de beste aanval was gelijk raak. Uit een assist van Mike Molenaar scoorde aanvoerder Wesley van Merkenstein in de 2e minuut al de 1-0. In het vervolg van de 1e helft ging het vrijwel gelijk op, waarbij Odijk meerdere keren gevaarlijk werd. Eénmaal was het de lat maar verder was het doelman Wilco Verwoerd die de gelijkmaker voorkwam. Ook VVA was een paar keer dreigend, maar het bleef 1-0 tot rust.

Na rust werd VVA sterker. Odijk kwam er in het begin van de 2e helft nog een keer gevaarlijk door. Daarna was het VVA wat de wedstrijd in handen nam. De aanvallen volgden elkaar in rap tempo op en de 2-0 hing in de lucht. Het was uiteindelijk Erik Elings die in de 74e minuut de trekker overhaalde waarmee de wedstrijd feitelijk was beslist. Eindstand 2-0.

Een prima overwinning voor VVA Achterberg die door het gelijkspel van Candia en het verlies van SV Panter tegen Patria, de club uit Zeist als belangrijkste concurrent over ziet blijven. De voorsprong is 15 punten, maar Patria moet nog 4 wedstrijden inhalen.

Debutant Gijs van Roekel speelde een prima wedstrijd en werd uitgeroepen tot Man off The Match.

Volgende week opnieuw een pittige uit wedstrijd voor VVA uit bij DVSA in Amerongen. Daarna is er twee weken rust voor de Achterbergers.