Jan-Jaap van der Poel hoofdtrainer VVA’71 nieuwe seizoen

08-02-2016

De situatie bij VVA'71 begint weer tot rust te komen, er worden weer volop plannen gemaakt voor de toekomst. Behalve het eerste elftal hebben alle teams gelukkig door kunnen voetballen. Het eerste elftal van VVA'71 heeft zich dit seizoen moeten terugtrekken uit de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal en de volledige selectie heeft in de winterstop elders onderdak gevonden.

Vooruitlopend op een meer-jaren beleidsplan voetbalzaken voor jeugd en senioren is er voor komend seizoen een plan van aanpak gemaakt voor het eerste elftal van VVA'71. Hierin zijn een aantal doelstellingen en uitgangspunten vastgesteld die de VVA cultuur weer terug moeten brengen.

Het eerste elftal hoeft niet alleen te bestaan uit ‘eigen’ spelers, hiervoor is de basis bij VVA simpelweg te klein. Wel dient binnen de selectie een gedeelte van de spelers Achterbergse of VVA roots te hebben. De A-selectie bestaat uit gemotiveerde spelers met een goede sportinstelling die prestatiegericht spelen. Dit is een mix van ervaring en jonge spelers, waarbij de focus zal liggen op jonge talenten. Er zullen geen betaling worden gedaan aan individuele spelers.

VVA'71 is een gezellige vereniging waar het goed toeven is. Een prachtige accommodatie, goed opgeleide trainers en staf en prima randvoorwaarden zorgen voor een positief voetbalklimaat waar spelers zich niet alleen snel thuis voelen, maar ook trainen en spelen in een omgeving waar ze zich (door) kunnen ontwikkelen. Het niveau wat VVA'71 hierbij nastreeft is stabiel 3e klasse.

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Jan-Jaap van der Poel als hoofdtrainer gaan fungeren van het 1e elftal van VVA'71.

Jan-Jaap is 37 jaar, woont in Ede en op dit moment trainer van het 2e elftal van VVA'71. Voorheen was hij trainer/coach bij de hoogste jeugdelftallen van DTS in Ede. Eind jaren negentig was Jan-Jaap één seizoen actief als eerste elftalspeler van VVA'71. In het dagelijks leven is Jan-Jaap docent bewegingsonderwijs aan het Pallas Athene College in Ede en daar traint hij ook de Sport High School groep.

Jan-Jaap heeft afgelopen periode bij het 2e elftal prima werk geleverd en laten zien dat hij jonge spelers beter kan maken en in staat is een team beter te laten voetballen. Jan-Jaap is ambitieus en gedreven. Hij is in het bezit van EUFA-C en UEFA-B diploma en past hiermee prima in het profiel van hoofdtrainer voor het nieuwe VVA.

Het aanstellen van Jan-Jaap is de eerste stap in het samenstellen van een nieuwe spelersgroep en staf voor de A en B-selectie van VVA'71 voor het seizoen 2016 – 2017. Spelers die serieuze interesse hebben om bij VVA'71 te komen spelen worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met ondergetekenden.

Jan-Jaap zal zich binnenkort verder voorstellen op de website van VVA'71.


Namens bestuur en technische commissie van VVA'71,

Egbert van der Burg - 06 22324223
Cor van Doorn - 06 53670630

Meer nieuws Overzicht