Verslag VVA'71 2 - Ede/ Victoria 1

27-02-2016

VVA’71 2 wint met 5-2 (2-1 ruststand) in oefenwedstrijd van Ede/ Victoria 1.

Afgelopen donderdag speelde het 2e elftal alweer haar 4e donderdagavond wedstrijd tegen een 1e elftal uit de regio. Na verloren te hebben tegen sv Panter(1-4), gewonnen te hebben tegen Oranje- Wit(4-0) en gelijk te hebben gespeeld tegen de Musketiers (1-1) was nu Ede/ Victoria onze tegenstander. Ede/ Victoria is een middenmoter in de 4e klasse oost. De wedstrijd werd bijgewoond door een filmploeg van BNN. Zij volgen en maken opnames van het 1e elftal van Ede/ Victoria voor een programma wat op later tijdstip te zien zal zijn bij BNN. Dit heeft in ieder geval onze materiaalman Mark Baardman een mooie foto opgeleverd met Sophie Hilbrand.

Voor aanvang van de wedstrijd was er enige stress, want op het laatste moment moest er nog een scheidsrechter geregeld worden. Gelukkig hielp Christiaan van der Laan ons door te gaan fluiten en zijn broertje Ronald van der Laan nam de rol van grensrechter op zich. Hiervoor nogmaals dank heren!!

Al snel was er sprake van een goede oefenwedstrijd, hierbij werd er stevig maar fair geduelleerd en werd er gelukkig ook bij fases zeer attractief voetbal werd gespeeld. Mede door het (te) hoge tempo, waarbij ook de nodige dingen fout gingen ontstonden er verschillende gevaarlijke situaties voor beide doelen. Zo werd er uit een corner van Bart Bakker uiteindelijk door Renaldo de 1-0 binnen gekopt. Gevolgd door een werkelijke wondergoal van een middenvelder van Ede/ Victoria die de bal van een meter of 30 over gelegenheidskeeper Dennis heen speelde. Waarna Mitchell de ruststand op het bord zette door de 2-1 binnen te schieten. Dat dit de ruststand was, was voornamelijk de verdienste van de keeper van Ede/ Victoria die zijn ploeg met enkele goede reddingen op de been hield.

De tweede helft had het 2e snel de controle over de wedstrijd. De gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht vallen, waarbij Dennis niet geheel vrijuit ging. Gelukkig gaf Mark binnen een minuut het goede voorbeeld als aanvoerder, door de bal met links van ver buiten de 16 over de keeper heen te schieten. Dit werd 5 minuten later nogmaals gedaan door Renaldo, die de keeper te ver voor de goal zag staan en hem verschalkte door de bal over grote afstand over hem heen te schieten. Halverwege de 2e helft werd de eindstand al bepaald toen Renaldo een strafschop benutte. De strafschop werd toegekend omdat Dylan onreglementair werd neergelegd in de 16.

Al met al een leerzame oefenwedstrijd voor het 2e elftal, waarbij we ons weer op een positieve manier hebben gepresenteerd. To be continued….