Timo van Wijk Pupil van de Week

08-11-2019

De spanning stijgt in de klasse 4H van het zaterdag amateurvoetbal. Competitie ronde nummer acht is aanstaande. Nog een paar reguliere speeldagen en voor sommigen wat inhaal programma’s, en de eerste periode van deze competitie is een feit.

VVA Achterberg staat op papier misschien nog wel bovenaan maar het borrelt eronder. Candia staat nummer 2 met een gelijk aantal punten, Panter heeft met 1 wedstrijd minder 15 punten. En zoals enige weken geleden al aangegeven is Patria (de grote onbekende) nog steeds ongeslagen. Inderdaad met maar drie gespeelde wedstrijden, maar wij verloren daar wel van.

Kortom zaterdag 9 november staat wederom een echte kraker op het programma. Na de verloren wedstrijd tegen Patria en het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Oranje Wit moeten de mannen van Jan Veldhuizen a.s. zaterdag vol aan de bak tegen Bunnik. Er moet gewonnen worden om aansluiting te behouden.

Bunnik is voor VVA altijd een lastige tegenstander. Wel ben ik van mening dat met de huidige kwaliteit binnen de selectie dit zeker te doen moet zijn. Zolang ze in de ploeg de rust bewaren en op basis van kwaliteit hun eigen spelletje blijven spelen is er niets aan de aan de hand. Of te wel voor deze wedstrijd hebben we de behoeft aan pupil van de week die beschikt over kwaliteit en rust. En die hebben we bij VVA Achterberg uiteraard. Niemand minder dan Timo van Wijk zal zaterdag schitteren als Pupil van de Week.

Timo speelt bij VVA in de JO8 en heeft nog een relatief korte voetbal carrière, maar wel een zeer indrukwekkende in zijn geval. Timo speelt zijn wedstrijden net voor de verdediging als een soort van extra controleur. Timo heeft een fabelachtige controle over de bal en voorziet het elftal van rust en controle in iedere situatie. Geen wild geraas maar pure kwaliteit aan de bal vertrouwend op zijn eigen kwaliteiten maar ook op die van zijn medespelers. Je kent ze wel, de Lionel Messi’s van deze wereld, maar dan net iets verder naar achter. Met mooie strakke passes, geniale korte steekballen weet hij iedere keer een medespeler op de juiste wijze te bereiken. Daarnaast beschikt Timo over een ongelofelijk loopvermogen en is hij dan ook regelmatig succesvol voor de goal bij de tegenstander te vinden. Zo pikt hij dus ook regelmatig zijn doelpuntjes mee. Kortom de ideale man voor deze belangrijke wedstrijd.

Wilt u Timo met eigen ogen zien voetballen, kom dan ook eens kijken op ons mooie sportpark de Meent. Timo speelt met zijn team zaterdag 16 november om 10.30u thuis tegen HDS JO8-1. A.s. zaterdag spelen ze uit tegen Valleivogels JO8-2. Zie het programma op onze site.

De wedstrijd VVA Achterberg 1 – Bunnik’73 1 start om 14.30 uur.

Timo ontzettend veel plezier en geniet er van!

De Feestcommissie