VVA Achterberg over de knie bij WAVV

29-11-2022

Zaterdag 26 november jl. ging VVA Achterberg op bezoek bij WAVV in Wageningen. Wederom een regionale derby en wederom een wedstrijd tussen de nrs. 2 en 3 in de 3e klasse A Oost. Na 90 minuten stond er een terechte 3-2 uitslag voor WAVV op het scorebord en kwam er voor VVA Achterberg een einde aan een 7 zeges op een rij. Een verlies overigens wat geheel onnodig was, maar dan moet je wel strijd leveren en dat ontbrak vooral in de 2de helft

Dominantie 1e helft
Dezelfde elf spelers die vorige week een prima wedstrijd afleverden tegen SKV (3-1 winst) verschenen nu ook weer aan de aftrap, want er was geen reden om wisselingen door te voeren vond trainer Dennis Koorn. VVA Achterberg domineerde in de eerste helft de wedstrijd en kreeg een handvol kansen. Sander Keulen strandde op keeper Luuc Hardeman, Marvin van den Born kwam een haarlengte tekort om binnen te koppen, Joris Kuipers zag zijn schot overgetikt worden door dezelfde keeper en Nico van Laar kopte in kansrijke positie net naast de verkeerde kant van de paal.

Geheel tegen de verhouding in kwam WAVV in de 20e minuut op een 1-0 voorsprong. Scheidsrechter Visser uit Arnhem wees wel heel gemakkelijk naar de stip, toen een aanvaller van WAVV licht getoucheerd werd door een verdediger van VVA Achterberg. Aanvoerder Luc Dolphijn pakte het cadeautje met veel plezier uit en schoot hard binnen in de linker benedenhoek bij keeper Wilco Verwoerd. Even stroopte VVA Achterberg de mouwen op en nog geen kwartier later stond het 1-2. Eerst scoorde aanvoerder Wesley van Merkestein met het hoofd de gelijkmaker uit een corner van Ilias Abba en nog geen 3 minuten later scoorde Nico van Laar 1-2 uit een corner van Marvin van den Born. Even leek het erop, dat VVA Achterberg zou doordrukken, maar de kansen op een zakelijke manier uitspelen was niet aan de orde.

Strijdend WAVV
In de 2de helft zagen we vanaf het begin een strijdend WAVV. Fel, scherp en met veel inzet werd VVA Achterberg tegemoet getreden en dat resulteerde binnen 10 minuten na rust in een 3-2 voorsprong. De gelijkmaker was discutabel, want scheidsrechter Visser dacht vanaf de 16-meter lijn te kunnen zien, dat de bal van Guus Arndts de doellijn had gepasseerd, maar de protesten van VVA Achterberg hielpen niet. VVA Achterberg was even van slag en daar profiteerde WAVV gretig van, want nauwelijks 2 minuten later schoot Sem de Leeuw de Wageningers naar een 3-2 voorsprong.

VVA Achterberg had nog een half uur om wat terug te doen, maar liet het volledig afweten. In plaats van te blijven voetballen, ging men mee in het spel van WAVV. Alle ballen werden naar voren gepoeierd en daar stonden de verdedigers van WAVV te wachten om het duel aan te gaan. Alle 2e ballen waren ook voor WAVV, omdat zij veel meer strijd leverden en elke bal wilden winnen. En terechte overwinning voor WAVV en VVA Achterberg staat weer met beide benen op de grond.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Marwin Looijen, Nico van Laar, Wesley Rocourt (70e Bob van den Hudding), Jasper van Daalen, Rafael Boer, Ilias Abba (70e Gijs van Roekel), Joris Kuipers, Sander Keulen, Marvin van den Born en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 3 december a.s. speelt VVA Achterberg een thuiswedstrijd tegen Advendo’57 uit Ederveen. Deze wedstrijd op sportpark “De Meent” begint om 13.30 uur (dit in verband met de wedstrijd van het Nederlands Elftal die om 16.00 uur begint.)