VVA Achterberg overklast Blauw Geel’55

03-10-2022

VVA Achterberg heeft in Ede revanche genomen op de onterechte nederlaag van vorige week tegen ESA en overklaste Blauw Geel’55 in eigen huis door met 5-0 te winnen. Gedurende de gehele wedstrijd is VVA Achterberg geen enkel moment in gevaar geweest en hield de gehele wedstrijd de controle.

Bij VVA Achterberg startten Rick Degenaar en Nico van Laar weer in de basis, maar moest het wel stellen zonder o.a. Ilias Abba en Wesley Rocourt (die overigens wel op de bank zat). De eerste minuten was het even aftasten, maar al vrij snel nam VVA Achterberg het heft in handen en de ene na de andere aanval golfde richting het doel van keeper Mike ter Haar van Blauw Geel’55 en die kreeg dan ook volop werk te verrichtten. Na 8 minuten scoorde VVA Achterberg de 0-1. Door geklungel in de achterhoede bij Blauw Geel’55 kwam de bal bij Rick Degenaar en die wist met een fraai schot de keeper te passeren. Vijf minuten later werd het 0-2, nadat Gijs van Roekel met een fantastische pass Wesley van Merkestein wist te bereiken en ook Wesley liet de keeper kansloos. VVA Achterberg had Blauw Geel’55 bij de strot en het liet niet meer los. Blauw Geel’55 hing als los zand aan elkaar en kwam pas na een half uur voor de eerste keer in de buurt van keeper Wilco Verwoerd. VVA Achterberg besliste vervolgens binnen 8 minuten de wedstrijd. Marvin van den Born scoorde binnen 3 minuten 2 doelpunten en bracht de stand op 0-4 en net voor rust zette Rick Degenaar de 0-5 ruststand op het bord.

Blauw Geel’55 wisselde in de rust 4 spelers en probeerde nog iets van de wedstrijd te maken, maar bleef ook in de 2de helft onmachtig om iets te forceren. VVA Achterberg nam behoorlijk wat gas terug in de 2de helft, zodat de 2de helft net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden.

“Soms zeggen beelden meer dan woorden. Wat ik vanmiddag heb gezien dacht ik achter ons te hebben gelaten. We gaven in de eerste helft op geen enkele wijze thuis. Dan weet VVA Achterberg met hun routiniers daar wel van te profiteren. Gelukkig namen ze in de tweede helft gas terug. Dat wij maar één echte kans wisten te creëren na rust zegt veel zo niet alles”, baalde Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop.

Trainer Dennis Koorn had een heel ander gevoel natuurlijk. “Dit is natuurlijk een hele mooie overwinning. Het klinkt misschien vreemd, maar ik vond ons minder goed voetballen dan vorige week regen ESA, maar we waren nu veel effectiever in het benutten van de kansen en stonden bij de rust als met 5-0 voor”.

Volgende week zaterdag speelt VVA Achterberg een thuiswedstrijd tegen het Wageningse ONA’53. Deze wedstrijd begin om 14.30 uur.