VVA'71 speelt gelijk tegen koploper

12-10-2015

Zaterdag jl. behaalde VVA’71 een gelijkspel tegen koploper ODIN’59 en deed zich daarmee tekort. Na het smadelijke verlies vorige week bij vv. Eemdijk, stond er nu een veel scherper VVA’71 in het veld. Vanaf het begin was er strijd en inzet en dit resulteerde in een vroege treffer in de 4e minuut van Ruben Rip. Ruben werd later geheel terecht uitgeroepen tot “Man of the Match” en was een ware plaag voor de verdediging van ODIN’59. Na ruim een kwartier werd Ruben binnen het strafschopgebied onreglementair naar de grond gewerkt en de goed leidende scheidsrechter Dhr. Annegarn uit Noordwijk gaf een terechte strafschop aan de Achterbergers. De strafschop werd echter erg slecht ingeschoten door Derek de Bruijn en kon door ODIN’59-keeper Barry van Dijk gekeerd worden. Hier liet VVA’71 een buitenkansje liggen om verder afstand te nemen. Nauwelijks 10 minuten later leek VVA’71 toch op 2-0 te komen en opnieuw was het Ruben Rip die een kans kreeg, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. Ook ODIN’59 kreeg kansen, maar de kopbal van Stefan Seijs werd onschadelijk gemaakt door Dennis Vinken en een eigen inzet van een VVA’71-speler belandde tegen de lat. Het middenveld was in handen van VVA’71, waar Christy Bonevacia weer ouderwets heerste en buffelde en achterin was Koen Oost het slot op de deur. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor VVA’71.
Ook in de 2e helft bleef het een open wedstrijd met kansen over en weer, maar werd ODIN’59 iets sterker en kreeg het de betere kansen. Na een uur spelen kwam VVA’71 goed weg toen Eelke de Graaf de paal trof buiten bereik van Dennis Vinken. Zo’n 10 minuten voor tijd kwam ODIN’59 dan toch op gelijke hoogte. Vanuit een corner wist Eelke de Graaf de gelijkmaker in te koppen en bepaalde de eindstand op 1-1. Achteraf kon iedereen leven met een gelijkspel. Het vertoonde spel, de inzet en de strijd geven VVA’71 weer hoop en moed voor de komende wedstrijden, want hoewel er een gelijkspel werd behaald tegen de koploper zakte VVA’71 in de stand naar de voorlaatste plaats. Komende zaterdag wordt er afgereisd naar Nijkerk om daar tegen NSC te spelen. De wedstrijd op sportpark De Burcht begint om 14.30 uur.