Kabouters VVA spelen eerste Champions League toernooi

21-03-2022

Van uw aandachtig supporter:

Het leven van een aandachtig supporter is weer leuk. De Nederlandse voetbalvelden zijn weer geopend, er wordt weer volop gevoetbald en ook supporters mogen daarbij weer aanwezig zijn. Kortom we zijn er weer!

Al langere tijd volg ik via de sociale en mobiele kanalen de ontwikkelingen van de Kabouters van VVA Achterberg, en daar gebeurt iets heel bijzonders. Onder de bezielende leiding van Thijs Elenbaas met een beetje hulp van Jan Willem, Erwin en Dion, groeit binnen het cluppie iets heel moois. Gestart met drie spelertjes is het zeer getalenteerde gezelschap ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig elftal.

Met ontzetten veel lol, passie en strijd staan de dame en heren week in en week uit op het veld. Dit is echt geweldig om te zien. En ja inderdaad, ook in dit elftal zijn de dames vertegenwoordigd, hoe leuk is dat! Laten we daarbij ook vooral de ouders niet vergeten. Een aantal assisteren Thijs, “Good Old” Bert Hendriksen regelt trouw de koffie en de rest regelt een chippie of wat drinken voor deze toppers. Kortom een heel leuk stel waarbij iedereen welkom is en blijft.

En het is niet alleen trainen wat ze doen. Er worden links en rechts ook al officiële wedstrijdjes gespeeld. En ja als je dan zo goed bent dan val je uiteraard op en wordt je soms uitgenodigd. En zo geschiedde, afgelopen zaterdag was voor de Kabouters van VVA Achterberg de eerste deelname aan een heus officieel Champions League toernooi een feit.

Op Sportpark de Groene velden in Veenendaal was gastheer Voetbalvereniging De Merino’s zaterdag 19 maart het terrein voor een zeer indrukwekkend opgezet Mini Champions League toernooi. Ontzettend veel teams uit de hele regio waren aanwezig om met elkaar de strijd aan te gaan. Met in gedacht de winst van “de cup met de grote oren”. De opmaat naar misschien wel een voetbal carrière… maar vooral het aller, allerbelangrijkste, lol hebben met elkaar, met een balletje in een spelletje dat voetbal heet.

En ze hebben het op hun eerste toernooi werkelijk fantastisch gedaan, Javi, Brett, Sepp, Nadir, Riffa, Dylan, Siep, en Ties. (Louise was er vandaag helaas niet bij) allemaal hebben ze laten zien wat ze nu al in huis hebben. Met een balbehandeling waar je u tegen zegt werd menig tegenstander het bos ingestuurd. De passing, de loopacties de reddingen en de doelpunten allemaal te veel om op te noemen. Als team gingen ze allemaal de strijd aan en vochten ze voor elke bal. En het resultaat is er dan ook zeker één om trots op te zijn. Niet elke wedstrijd werd gewonnen maar als ze zo blijven spelen gaat dat zeker goed komen. Grote klasse! Gelukkig zijn er ook beelden gemaakt van dit prachtige evenement. Men zegt zelfs door ESPN maar zeker weten doe ik het niet, maar de beelden zijn er in ieder geval. Kijk en geniet.





De eerste wedstrijd tegen VV Woudenberg werd met 2-2 gelijk gespeeld, wedstrijd twee tegen De Merino’s werd met 1-0 verloren, wedstrijd 3 tegen Musketiers werd met 2-1 gewonnen en de laatste wedstrijd tegen Valleivogels werd met 3-1 verloren.

Kortom een zeer geslaagd en indrukwekkend evenement. VVA is de organisatie ook dankbaar dat ze hier deelgenoot van mochten zijn. De mannen hebben er ontzettend van genoten. Want dit is voetbal en zo hoort het te zijn!

VVA is altijd op zoek naar nieuwe talentjes. Iedereen is van harte welkom bij VVA Achterberg op ons Sportpark de Meent in Achterberg. Onze kabouters trainen op zaterdagochtend van 09.30 tot 10.15 uur. Het lidmaatschap voor kabouters is GRATIS. Voor meer informatie kunt u bellen met Adri van der Laan 06-515990440 of op de site https://www.vva-achterberg.nl/team/kabouters

Meer nieuws Overzicht