VVA onderuit tegen Patria

27-10-2019

In Achterberg stond voor VVA een wedstrijd tegen z.s.c. Patria op het programma. De ploeg die om diverse redenen pas twee wedstrijden had gespeeld en beide gewonnen. Een onbekende tegenstander die onverwacht sterk voor de dag kwam. In combinatie met een slechte dag van de Achterbergers resulteerde dit in een 0-1 overwinning voor Patria en duur puntverlies voor VVA wat hiermee de koppositie verliest aan Candia.

In het eerste halfuur had VVA de overhand, zonder tot goed voetbal te komen. De Achterbergers kwamen tot één grote kans, Ilias Abba zag zijn inzet en de rebound tot twee keer toe gekeerd door de Zeister doelman. Patria hield de ruimtes klein en zat er kort op, met name op het middenveld. Na een halfuur kreeg Patria het gevoel dat er wat te halen viel en kwam het wat meer naar voren. Het bleef echter 0-0 tot aan de rust.

In de tweede helft ging VVA ervan uit dat Patria vermoeid zou raken en dat er ruimte zou komen. Niets was minder waar. VVA kwam er niet door. Er werden veel duels verloren en het wist spits Mike Molenaar niet te bereiken via de vleugels. Patria kwam er af en toe gevaarlijk uit. In de 60e minuut werd slap uitverdedigen en balverlies op het middenveld afgestraft, waarmee de bezoekers op 0-1 kwamen. VVA had nog ruim tijd om de achterstand ongedaan te maken. Ondanks een slotoffensief met veel corners en opportunistisch spel lukte dat niet. Verder dan een door buitenspel afgekeurde goal van Mike Molenaar kwam het niet. Patria was nog de gevaarlijkste ploeg met een schot op de lat en enkele scherpe counters.

In de 95e minuut floot de goed leidende Paszotta af en was het eerste puntverlies voor de Achterbergers een feit. Volgende week zaterdag 2 november staat voor VVA de derby tegen Oranje-Wit op het programma. Aanvang 14:30 in Elst.