Voorbeschouwing SKV - VVA Achterberg

13-04-2023

De spanning is weer helemaal terug in de 3de klasse A Oost. VVA Achterberg nam 2 weken geleden de koppositie over van ESA. ESA speelde met 1-1 gelijk tegen Advendo’57, terwijl VVA Achterberg met 3-2 won van Juliana’31. Met nog 4 competitiewedstrijden te spelen is het dus uitermate spannend en de komende wedstrijden worden voor VVA Achterberg allemaal finales. Handhaving was het doel aan het begin van de competitie. Dat werd in de winterstop bijgesteld en was de inzet de 2e plek en plaatsing voor de nacompetitie. Nu VVA Achterberg koploper is, wordt er ingezet op het kampioenschap.

Op 19 november vorig jaar won VVA Achterberg de thuiswedstrijd tegen SKV met 3-1. In een wedstrijd die VVA Achterberg destijds controleerde werden de doelpunten gescoord door Sander Keulen (2x) en Wesley van Merkestein, terwijl Bart Silvius namens SKV een strafschop verzilverde.

SKV bezet momenteel de 5e plek op de ranglijst met 10 punten achterstand op VVA Achterberg. In de 3e periode deelt SKV de 1e plaats met Advendo’57 en ONA’53. Alle drie hebben 7 punten uit 3 wedstrijden, maar SKV heeft een iets beter doelsaldo. SKV zal zaterdag dus alles proberen om de 1e plaats in de 3e periode vast te willen houden. De vertrekkende trainer Jan Gaasbeek (gaat naar vv. Dodewaard) zal natuurlijk afscheid willen nemen met een prijs in de vorm van plaatsing voor de nacompetitie.

VVA Achterberg is dus de nieuwe koploper in de 3e klasse A Oost met 1 punt voorspong op ESA en heeft alles dus nog in eigen hand al wordt er de komende 4 wedstrijden niet tegen de minste tegenstanders gespeeld, want SKV, WAVV, Veenendaal en Advendo’57 spelen allemaal nog ergens voor. Naast de wedstrijd SKV-VVA Achterberg zijn er nog een paar interessante wedstrijden aanstaande zaterdag. De “Ketwich Verschuur” derby tussen WAVV en ONA’53 is natuurlijk een mooi affiche, maar ook Veenendaal – ESA zal met belangstelling gevolgd worden.

Goed nieuws kwam er deze week vanuit de ziekenboeg. Rick Degenaar (voor het laatst actief in de thuiswedstrijd tegen SKV) keerde deze week terug op het trainingsveld bij de groepstraining en zal komende zaterdag waarschijnlijk weer deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Bob van den Hudding (geblesseerd sinds 11 februari) is begonnen met de revalidatietraining en zal hopelijk binnenkort weer aansluiten bij de groep en ook Toine Korthouwer (begin van het seizoen geopereerd aan zijn knie) is vol aan het revalideren.

De wedstrijd SKV – VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. P.M. (Pascal) Reinders uit Nijmegen.

Locatie: Sportpark “De Zoom” te Wageningen.
Aanvang: 15.00 uur

Meer nieuws Overzicht