Voorbeschouwing SVF - VVA Achterberg

26-05-2022

De spanning stijgt…………..!

Zaterdag 28 mei a.s. gaat VVA Achterberg op bezoek bij Sport Vereniging Fortissimo (SVF) in Cothen en gaat het proberen om de 3 punten voorsprong op naaste concurrent DEV Doorn te behouden. DEV Doorn gaat op bezoek bij Bunnik’73 en bij die wedstrijd staan ook de nodige belangen op het spel. DEV Doorn aast nog steeds op het kampioenschap en hoopt op een misstap van VVA Achterberg en Bunnik’73 is nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie. Eerder dit seizoen won VVA Achterberg de thuiswedstrijd tegen SVF met 3-0 door doelpunten van Wesley Van Beijnum, Jorn Hiensch en Wesley van Merkestein.

SVF bezet de 11de plaats op de ranglijst en verloor afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen sv. Aurora met 2-1 en heeft nu, met nog 2 wedstrijden te gaan, 4 punten achterstand op de veilige 10e plaats, die nu ingenomen wordt SV Panter. SVF vecht dus zaterdag a.s. voor lijfsbehoud in de 4de klasse en zal er alles aan willen doen om de punten in Cothen te houden. Het zal dat moeten doen zonder aanvaller Freek Scherpenzeel, die afgelopen zaterdag zijn 5de gele kaart ontving en daardoor 1 wedstrijd geschorst is.

Bij VVA Achterberg ontbreken de geblesseerden Tim van Ginkel (herstellende van een ongeval), Patrick van der Laan (revalideren na een knieoperatie) en Gijs van Roekel (gebroken middenvoetsbeentje). Alle drie zullen dit seizoen niet meer in actie komen. Verder beschikt trainer Dennis Koorn over een fitte wedstrijdselectie en zijn er voldoende keuzemogelijkheden voor een sterke basis-elf.

Komende zaterdag kunnen er al de nodige beslissingen vallen, dus zal er op de verschillende velden de nodige spanning heersen. (Officieus) Kampioen? Behaalde periodetitel? Plaats in de nacompetitie voor promotie naar de 3de klasse bereikt? Gehandhaafd in de 4de klasse of toch gedegradeerd naar de 5de klasse? Zaterdag omstreeks 16.15 uur weten we meer.

In ieder geval hebben we zaterdag a.s. in Cothen weer een weerzien met de markante oud-voorzitter Kees Mocking en voormalig topamateur scheidsrechter Harry van Beek.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. W.M.A. Wennekes.

Locatie: Sportpark “De Nieuwe Kamp” in Cothen.
Aanvang: 14.30 uur


Meer nieuws Overzicht