VVA ontvangt vv. Lunteren

19-01-2024

Zaterdag 20 januari ‘24 staat er weer een regioderby op het programma. In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop komt vv. Lunteren op bezoek op sportpark “De Meent”. De club waar voormalig VVA-speler Rick Degenaar TC-lid is en het volgende seizoen ook weer als speler actief zal zijn, mits hij voldoende hersteld is van zijn blessure.

vv. Lunteren speelt al jaren op 2e klasse niveau en eindigde afgelopen seizoen op een 4e plek en greep net naast play-off wedstrijden voor promotie naar de 1e klasse. In het huidige seizoen bezet het de 9e plek met 12 punten uit 11 wedstrijden. De brigade van de vertrekkende trainer Martin Speelziek is in de competitie nog niet echt losgekomen, maar plaatste zich wel voor de volgende bekerronde door 1e klasser sc. Bemmel met 2-0 te verslaan. In de volgende ronde treft het WVV’34 uit Hengevelde op zaterdag 17 februari a.s. Lodewijk de Kruijf is inmiddels aangetrokken als nieuwe trainer met ingang van het nieuwe seizoen.

VVA Achterberg sloot voor de winterstop de ranglijst af met een 8e plek, middels een 1-1 gelijkspel tegen VRC en bezet dus een keurige plek in de middenmoot. Na de blessure van Rick Degenaar was er een tekort aan scorend vermogen en bleef de TC op zoek naar versterking. Afgelopen week is de aanvallende versterking er dan ook gekomen en is Maurice de Ruiter per direct toegevoegd aan de A-selectie van VVA Achterberg. De 32-jarige inwoner uit Hattem was t/m december jl. nog speler van sv. Spakenburg, maar kwam daar de laatste tijd weinig aan spelen toe. De linksbenige centrumspits kwam verder uit voor o.a. Sparta Nijkerk, DVS’33 en IJsselmeervogels.

Het verschil tussen beide ploegen is slechts 3 punten in het voordeel van VVA, dus hebben beide ploegen er baat bij om de 3 punten te bemachtigen. We verwachten dan ook, dat er zich een mooie en spannende strijd gaat afspelen op de kunstgrasmat zaterdagmiddag. We moeten wel even afwachten of er nog neerslag (sneeuw) van betekenis gaat vallen, maar op dit moment ligt het kunstgrasveld er prima bij.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen vv. Lunteren staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. David Vriesenga uit Bilthoven.
VVA Achterberg wenst alle bezoekers aan deze wedstrijd een mooie en sportieve voetbalmiddag toe.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur

Meer nieuws
Overzicht