VVA Achterberg speelt DEV Doorn ondersteboven

17-04-2022

Op paaszaterdag werd de kraker DEV Doorn tegen VVA Achterberg gespeeld. Een topper tussen de 2 koplopers. Beiden hadden 17 wedstrijden gespeeld, 13 wedstrijden gewonnen en 4x gelijk gespeeld. Doelsaldo van VVA Achterberg (+47) was iets beter dan dat van DEV Doorn (+30). Beiden ook al een periodetitel op zak, want DEV Doorn won de 1ste periode en VVA Achterberg onlangs de 2de periode. Toen de kruitdampen opgetrokken waren, was er een duidelijke winnaar, want VVA Achterberg liet DEV Doorn alle hoeken van het eigen veld zien en won met 6-0.

Eindelijk de topper
Iedereen keek al weken uit naar deze wedstrijd tussen de 2 koplopers. Telkens werd er op gewezen, dat er in aanloop naar deze topper geen punten gemorst mochten worden. VVA Achterberg leefde zich vorige week uit tegen het Amerongse DVSA door met 10-1 te winnen en DEV Doorn won moeizaam met 2-4 bij SVP. Het elftal van de Achterbergers was vol vertrouwen om een goed resultaat neer te zetten tegen de concurrent. De uitwedstrijd naar DEV Doorn werd per touringcar bereisd. In de bus zaten naast de spelers & staf van het 1ste elftal ook een groot aantal spelers van het 6de elftal, die een vrije speelronde hadden en hun ‘maatjes’ in het 1ste elftal kwamen aanmoedigen en de spelers van JO14-1, die net met een 4-2 winst terug waren gekeerd van hun wedstrijd bij AFC Quick 1890 in Amersfoort.
VVA Achterberg moest het doen zonder de geblesseerden Jasper van Daalen, Tim van Ginkel en Jorn Hiensch, maar verder had trainer Dennis Koorn een fitte selectie tot zijn beschikking.

Vuurwerk
Beide teams werden groots onthaald op het speelveld met veel vuurwerk, fakkels en opzwepende muziek, dus ook het talrijke publiek (ca. 500 man) had er zichtbaar zin in. Voor de spelers waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. In dit soort wedstrijden gaat het ergens om, 2 goede ploegen, heerlijk weer en veel publiek.

De eerste tien minuten waren voor DEV Doorn, omdat VVA Achterberg slordig aan de bal was, de balaanname ondermaats was en er niet compact genoeg gespeeld werd. De eerste kans was dan ook voor DEV Doorn in de 13de minuut na mistasten aan de rechterkant van de verdediging, maar het schot van Quinten de Vries ging voorlangs en schampte de verste paal. Vanaf dat moment kwam VVA Achterberg veel beter in de wedstrijd en nam het heft in handen. Dit resulteerde in mogelijkheden en kansen. Nico van Laar kopte net naast het doel van DEV, keeper Mark Sluis trad handelend op voordat Rick Degenaar kon inkoppen en een schot van Rick Degenaar werd net op tijd geblokt.

Voorspong
In de 26e minuut kwam VVA Achterberg op een 0-1 voorsprong. Een afgeweerde corner kwam voor de voeten van Gijs van Roekel en die bedacht zich geen moment en schoot van 20 meter afstand de bal stijf in de kruising en liet keeper Mark Sluis kansloos. Gijs had ’s morgens nog aangegeven niet te kunnen spelen vanwege een teenblessure, maar de medische staf had zijn tenen dusdanig geprepareerd, dat Gijs kon spelen en dit was het geweldige resultaat. Een geweldige opsteker voor VVA Achterberg. Nog voor rust kwam VVA Achterberg op een 0-2 voorsprong. In de 39e minuut verzond Nico van Laar een fantastische pass van achteruit op Wesley van Beijnum. Wesley liet de verdediger zijn hielen zien, behield het overzicht en stelde Rick Degenaar in staat bij de 1ste paal de 0-2 in te schieten. Dezelfde Rick Degenaar had een unieke mogelijkheid om net voor rust de 0-3 binnen te schieten, maar keeper Mark Sluis wist met zijn voet redding te brengen.

Strijd beslist
VVA Achterberg kwam na de rust goed uit de kleedkamer. Met een 2-0 voorsprong mocht het niet meer misgaan, maar bij een tegendoelpunt krijgt de tegenstander weer wat hoop en geloof, dus het credo was om geen tegendoelpunt te incasseren. De eerste kans was voor VVA Achterberg, maar Rick Degenaar kopte over het doel. Een aantal minuten later moest keeper Wilco Verwoerd handelend optreden bij een schot van spit Jelle Staal. Deze spits zat overigens vrijwel de gehele wedstrijd in de tang bij centrale verdediger Nico van Laar en Staal kon nauwelijks gevaarlijk worden en wist zich slechts te onderscheiden met vervelende overtredingen en irritant gedrag. Gelukkig lieten de spelers van VVA Achterberg zich niet uit de tent lokken. Na 55 minuten leek de wedstrijd beslist. Een lichte overtreding op Melchior Onderstal werd bestraft met een vrije trap in het voordeel van VVA Achterberg. Rick Degenaar zette zich achter de bal en diens trap bereikte Bart Prins die feilloos de bal tussen de benen van de keeper door inkopte. Trainer Rick Andeweg besloot om een extra spits erbij te zetten en dat betekende voor VVA Achterberg, dat er meer ruimte zou komen waarvan geprofiteerd zou kunnen worden. In de 66e minuut ontstond op curieuze wijze de 0-4. Wesley Rocourt mocht op eigen helft een vrije trap nemen en bereikte Rick Degenaar die kinderlijk eenvoudig de bal in het lege doel schoot. Keeper Mark Sluis had zijn doel verlaten om het publiek van VVA Achterberg toe te spreken, maar had daarbij niet op het spel gelet.

Slotakkoord
In de 75e minuut pikte Wesley van Merkestein ook zijn doelpuntje nog mee. Op aangeven van Wesley van Beijnum schoot hij de 0-5 binnen. Het werd zelfs nog 0-6 en wederom was de assist van Wesley van Beijnum. Deze keer stelde hij Rick Degenaar in staat om zijn 3de van de middag te maken. Net voor tijd werd er nog een doelpunt van Wesley van Beijnum afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Rowdy Jensch, die met zijn 18-jarige leeftijd deze topper prima floot, de wedstrijd goed aanvoelde en zich niet liet intimideren door de entourage.

VVA Achterberg boekte een zeer verdiende overwinning en is na deze wedstrijd alleen koploper in de 4de klasse I. Er zijn nog 8 finales te spelen en elke wedstrijd zal er vol gegaan moeten worden voor de 3 punten.

Het 1ste elftal wist zich tegen DEV Doorn gesteund door een geweldige supportsschare, die de reis naar Doorn ondernomen hadden om het 1ste elftal aan te moedigen en te steunen. De spelers & staf van het 1ste elftal willen al deze supporters bedanken voor hun komst en voor hun steun. In één woord GEWELDIG. Dat is VVA. Na afloop werd er met diezelfde supporters een feestje gebouwd in de kantine van DEV Doorn en daarna werd het feest voortgezet in het clubhuis in Achterberg.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (76e Maik Veenendaal), Nico van Laar, Wesley Rocourt, Melchior Onderstal, Bart Prins (80e Ivo van Ginkel), Ilias Abba, Gijs van Roekel (73e Mark van Ruiswijk), Wesley van Merkestein, Rick Degenaar (80e Sven van den Brink) en Wesley van Beijnum.

Zaterdag 23 april ’22 komt vv. Schalkwijk op bezoek in Achterberg. Deze wedstrijd op sportpark “De Meent” begint om 14.30 uur.

De wedstrijd tegen DEV Doorn is gefilmd door Jaap Voetbal. Op het YoutubeJaapvoetbal kanaal kunt u deze wedstrijd bekijken.