Jan-Jaap van der Poel stelt zich voor

28-02-2015

Afgelopen week hebben op de website bekendgemaakt dat Jan-Jaap van der Poel met ingang van het nieuwe seizoen bij VVA'71 actief zal zijn als trainer/coach van het 2e elftal. Hieronder stelt Jan-Jaap zich even in het kort voor.

Sinds afgelopen week ben ik voor de aankomende 2 seizoenen aangesteld als trainer van het 2e elftal/B-selectie van VVA’71.

Mijn verleden als speler:
Zelf ben ik begonnen met voetballen in verengingsverband toen ik tien jaar was bij GJS in Gorinchem.

Op mijn twaalfde ben ik verhuisd naar Ede en al snel ben ik bij DTS’35 Ede gaan voetballen. Hier heb ik in de jeugd altijd in het hoogste elftal gespeeld. Als 2e jaars A speler mocht ik al regelmatig aansluiten bij het eerste elftal.
Toen ik uiteindelijk naar de senioren ging ben ik gaan studeren in Groningen aan de Academie Lichamelijk Opvoeding. Trainen in Groningen en spelen in het eerste elftal bij DTS’35 Ede was erg lastig dus na een jaar heb ik de overstap gemaakt naar VVA’71 (4e klasse). Bij VVA’71 heb ik slechts een jaar in het eerste gespeeld, want ik werd door Jan Fluit benaderd om bij Advendo’57 (2e klasse) te komen spelen. Na een jaar Advendo’57 ben ik in Groningen bij Gronitas gaan voetballen (zondag 1e klasse) dit in verband met het afstuderen.

Na het behalen van mijn diploma ben ik in Ede gaan werken en weer terug gegaan naar Advendo’57. Daar heb ik nog drie jaar gespeeld in het 1e elftal, waarna ik werd benaderd door DTS’35 Ede om daar te komen voetballen. Uiteindelijk heb ik bij DTS’35 Ede nog drie jaar in het 1e gevoetbald en ben ik op mijn 29e gestopt.

Mijn hoogte punten als speler waren alle beslissingswedstrijden die ik heb mogen voetballen voor promotie (2x Advendo en 1x DTS).

Mijn verleden als trainer:
In de tijd dat ik als speler nog actief was heb ik al verschillende elftallen van DTS’35 Ede mogen trainen. Zo was ik in het laatste jaar als speler van het 1e elftal ook trainer van de F1.

Toen ik dus stopte als speler ben ik direct trainer geworden van de B1 bij DTS’35 Ede, waarbij ik in de eerste twee jaar ook de diploma’s UEFA C en UEFA B heb behaald. Na vier jaar de B1 te hebben getraind ben ik over gestapt naar de A1. Na nu voor het vierde jaar A1 ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben nu acht jaar jeugdtrainer geweest op divisie niveau en wil een vervolg stap maken. Mijn uiteindelijke doel is om ergens als hoofdtrainer aan de slag te kunnen, waarbij ik dan als hoofdtrainer wil kijken waar mijn eigen lat ligt. Om dit in de toekomst te kunnen verwezenlijken, zal ik eerst senioren ervaring op moeten doen. Daarom ben ik erg blij dat ik bij VVA’71 de gelegenheid krijg om me verder door te ontwikkelen als (senioren) trainer.

Mijn hoogte punt als trainer is elk debuut van een ooit door mij getrainde speler in het eerste elftal. Een diepte punt heb ik gelukkig als trainer nog niet gehad!

Privé:
Ruim acht jaar ben ik getrouwd met Anita en de trotse vader van 2 kinderen (dochter van bijna 6 Tara en een zoon van 2,5 Jesse). Wij wonen met zijn vieren (plus hond en 2 konijnen) in Ede.

Werk:
Sinds 2000 ben ik werkzaam als docent bewegingsonderwijs op het Pallas Athene College. Dit is een sport accent school voor het voortgezet onderwijs voor Mavo, Havo en VWO.

Sportieve ambities voor de aankomende 2 seizoenen:
Het verder door ontwikkelen van de verschillende spelers van de B-selectie, waardoor het team uiteindelijk ook weer beter wordt. Met als uiteindelijke doel voor de vereniging het gat ten aanzien van de A-selectie te verkleinen.

Voor nu wens ik u allen nog succes in de verschillende competities en in het bijzonder natuurlijk het 2e elftal in hun strijd om het Kampioenschap.

Groet,

Jan-Jaap van der Poel